Kamp om at blive medejer af Legoland

Interessen for de nye aktier i underholdningskoncernen Merlin Entertainment, som blandt andet ejer Legoland, er så stor, at aktie-tegningen lukkes før tid for de institutionelle investorer.

Foto: ROSLAN RAHMAN
De store institutionelle investorer er så interesserede i Legoland, Madame Tussauds, tyske Heidepark og andre kendte forlystelsesparker, at Merlin Entertainment, der ejer parkerne må lukke for tegningen af nye aktier allerede den 7. november i stedet for den 11. november som først planlagt.

Det skriver britiske Telegraph.

Den britiske underholdningskoncern, der har Lego-familien Kirk Kristiansens pengetank, Kirkbi, som største aktionær, er i øjeblikket ved at gå på børsen ved at sælge nye og gamle aktier. De nye aktier skal indbringe op mod 200 mio. engelske pund, hvoraf de 165 mio. skal bruges til at nedbringen gælden, mens resten skal dække omkostninger i forbindelse med børsintroduktionen i London.Aktierne udbydes i niveauet 280-330 pence pr. styk, hvilket i bedste fald værdisætter Merlin Entertainment til 3,3 milliarder pund, svarende til 29 milliarder danske kr.

Ifølge Merlins regnskab for 2012 ejer Kirkbi knap 32 pct. af underholdningskoncernen, Blackstone kontrollerer knap 30 pct., kapitalfonden CVC kontrollerer knap 25 pct. mens ledelsen ejer næsten 14 pct.


 I forbindelse med børsnoteringen vil Kirkbi sælge en lille del af sine aktier for at sikre den nødvendige likviditet i aktien. Men Lego-familien bliver i underholdningskoncernen.

»Fremadrettet betragter vi vores aktier i Merlin Entertainments Group, som en strategisk langsigtet investering,« udtalte Kirkbis adm. direktør Søren Thorup Sørensen i oktober, da børsnoteringen blev annonceret.


Merlins mange forlystelsesparker rundt om i verden havde sidste år 54 millioner gæster. Koncernens omsatte for 9,5 milliarder kr. og tjente 2,3 milliarder kr. på driften.