Kameragigant trues med kæmpe bøde

Canons brug af mellemmand til opkøb var ulovlig, siger EUs konkurrencemyndigheder.

Canon står til en kæmpe bøde for at have ført EUs konkurrencemyndigheder bag lyset. Arkivfoto: Thomas Peter, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Peter

Den japanske kameragigant Canon risikerer en bøde på op til ti procent af sin samlede, årlige omsætning for urent trav ved købet af en konkurrent.

Canons aktiekurs faldt fredag morgen til det laveste i to måneder på børsen i Tokyo, efter at EUs konkurrencemyndigheder offentliggjorde sin foreløbige konklusion på en undersøgelse af Canons køb af Toshiba Medical Systems. EUs undersøgelser viser, at Canon brød reglerne ved at at have indsat en mellemmand for at kunne opnå de fornødne godkendelser hos myndighederne af overtagelsen, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hvis Canon rent faktisk idømmes en bøde på ti procent af sin årsomsætning, skal der lægges omkring 2,9 milliarder dollar eller 18,9 milliarder kroner.

Også amerikanske General Electric og den tyske medicinalproducent Merck KGaA står til bøder for at have givet misvisende oplysninger til myndighederne i forbindelse med opkøb. GEs sag handler om overtagelsen af den danske vindmølleproducent LM Wind tidligere i år.

Det børsnoterede, sociale netværk Facebook fik i maj en bøde af EUs konkurrencekommissær Margrethe Vestager på 110 millioner euro for netop at have fejlinformeret om overtagelsen af beskedtjenesten WhatsApp i 2014.