Kaj og Andrea reklamerer for frugt i Føtex

Reklamer med DR's børnefigurer har hidtil været bandlyst, men nu giver DR slip og tillader Kaj og Andrea at reklamere for frugt i Føtex.

Slut med lagkager - nu reklamerer Kaj og Andrea for æbler og pærer. Fold sammen
Læs mere
Foto: JENS NØRGAARD LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De populære figurer, frøen Kaj og papegøjen Andrea fra DR's børne-tv, skal nu sælge frugt og grønt i Føtex. Indtægterne skal være med til at finansiere programvirksomheden.

For første gang har DR givet slip og ladet nogle af sine børnefigurer optræde som reklamesøjler for et bestemt produkt.

I denne uge sælger Føtex poser med gulerødder, æbler, agurker og tomater prydet med Kaj og Andrea.

Ifølge P4 Østjylland har aftalen med Dansk Supermarked været helt oppe hos generaldirektør Kenneth Plummer for at blive godkendt.

Indkøbschef for frugt og Grønt i Dansk Supermarked, Peter Løth, er rigtig glad for aftalen.

- Det er godt at spise grønt og sundt, og det gælder uanset, om man er barn eller voksen. Kaj og Andrea står for noget godt, som børnene kender aktuelt fra tv. Det gælder også den lidt ældre generation, som kan huske dem, fra dengang de var børn, siger Peter Løth.

I DR siger Anders Kjærsgaard Sørensen fra DR Multimedie, at der er grænser for, hvad Kaj og Andrea må reklamere for. Men DR slår to fluer med ét smæk.

- Vi får skabt dialog om mad og madvaner blandt Kaj og Andreas fanskare. Desuden får vi skabt en masse branding og en masse synlighed omkring vores figurer. Endelig får Danmarks Radio selvfølgelig royalties, som går til at finansiere programmer og programvirksomheden, siger Anders Kjærsgaard Sørensen.

/ritzau/