Kähler-rigmand køber sig til formandspost i kendt møbelfirma

Ejeren af Kähler, Frantz Longhi, køber 50 pct. af møbelhuset Paustian og indtager pladsen som bestyrelsesformand i virksomheden fra Kim Rants, der kun har siddet i lidt under et år.

Ejer af keramikfirmaet Kähler Frantz Longhi Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Dam Kristensen

Design- og møbelvirksomheden Paustian har haft et rekorddårligt regnskabsår i 2015/16. Dårlige investeringer og en satsning på en fejlslagen IT-konvertering sendte møbelhuset ud med et underskud på 15,7 mio. kr. i seneste regnskab.

Nu har virksomheden dog efter egne ord igangsat en transformationsproces, der skal sikre virksomhedens fremtid. Frantz Longhi er indtrådt som medejer af Paustian og køber 50 pct. af aktierne i Paustian Holding A/S. Håbet er, at han kan vende det kriseramte Paustian til en succes, som det skete med vasefirmaet Kähler i sin tid.

Da den århusianske arkitekt Frantz Longhi i 2008 overtog retten til at lave vaser med Kählers navn, var virksomheden i en ringe forfatning, men det dengang konkursramte mærke har siden vist sig at skulle blive en stor erhvervssucces.

»Vi glæder os over at have fået en kapacitet som Frantz Longhi med international erfaring og stor erfaring med designprodukter ind i bestyrelsen og som en del af ejerkredsen,« skriver Finn Rants i en pressemeddelelse.

Administrerende direktør i Paustian er Janne Moltke-Leth, der har været direktør siden 2014. Stefan Kercza, der indtil 2016, hvor han blev fyret, var topchef i søgetjenesten Eniro, bliver næstformand i Paustian.

Strategien for at få vendt den problemramte skude kalder virksomheden selv for »Det nye Paustian«. Om sit forestående arbejde i Paustian siger Frantz Longhi:

»Jeg glæder mig til at bidrage til omstillingen og væksten i en unik virksomhed med udgangspunkt i Paustians historiske DNA, designpassion og pionerånd. Møbel- og designbranchen er et marked i både udvikling og vækst, og den fortsatte rejse bliver spændende,« siger Frantz Longhi i pressemeddelselsen.

Paustian blev grundlagt i 1964 af Ole Paustian og har leveret møbler og design til bl.a. DTU, Royal Arena og KPMG og skal i løbet af 2017 i gang med at indrette bl.a. Bryghusprojektet i København.