Kærlig kampagne boostede salg

En popstjerne, en kærlig film og en PR-kampagne viste sig at være en effektiv cocktail, der fordoblede salgstallet for et nyt hotelkoncept fra Star Tour.

I begyndelsen af året søsatte rejseselskabet Star Tour en kampagne for Sensimar Resorts, der er rejsearrangørens hotel­koncept for par.

Det skete til tonerne af popstjernen Leona Lewis og en »kærlig« tv-reklame orkestreret af det svenske reklamebureau Forsman & Bodenfors og med danske Simon Ladefoged som instruktør.

Senere fulgte PR-kampagnen »Kærlighed ved første ferie«, hvor to deltagere blev sendt på en ugelang date på et Sensimar-hotel.

Efter kampagnens afslutning, kan Star Tour nu melde om fordoblede salgstal for hotelkonceptet.

Ifølge Star Tours pressechef står Sensimar Resorts nu for ti pct. af Star Tours samlede hotelsalg, mod tidligere fem pct., og det er et resultat et godt stykke over målsætningen på otte pct.

»Vi er lykkedes med at ramme de følelser, som danskerne forbinder med at holde parferie, og det har givet pote,« fortæller Nikolai Johnsen, pressechef for Star Tour.

Især PR-kampagnen har givet stor opmærksomhed i den danske dagspresse og på sociale medier, hvor budskabet er nået ud til 1,4 mio. danskere, delt mere end 500 gange og gav mere end 1.400 ansøgninger. Og det er vel at mærke uden et annoncebudget i ryggen.

De to deltagere i »Kærlighed ved første ferie« dokumenterede hver dag, hvordan parforholdet skred fremad. Og selv om personerne ikke fandt kærligheden i hinanden, lod det til, at glæden ved at være på luksuriøs parferie skinnede igennem til de mange følgere på Star Tours sociale kanaler.

Samlet forventer Star Tours pressechef, at man i fremtiden vil se endnu mere til denne type af eksperimenterende PR-kampagner, der lader feriekunderne skabe indholdet på sociale medier.

»Vi må bare erkende, at kunderne af gode grunde hellere vil høre på almindelige menneskers ferieoplevelser end vores egne rosende ord om vores hoteller. Men det er vi klar til at udnytte og har en igangværende plan for at inddrage vores kunders oplevelser mere i vores kommunikation,« slutter Nikolai Johnsen.