Kærlig butik ramte kvart million

Anthon Berg poppede i slutningen af februar en fem-timers butik op i centrum af København som led i sin ”You can never be too generous” kampagne. Robert/Boisen & Like-minded stod bag, og bureauet estimerer, at eventen foreløbig er nået ud til en kvart million danskere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Sig navnet ”Anthon Berg” – og du har udtalt navnet på et af de allerstærkeste brands i Danmark. Chokolademærket ligger ifølge flere undersøgelser lige så højt i danskernes brand-bevidsthed som Kongehuset, Google og Lego, og det er jo fint – men man må også forny sig. Og det var blandt andet det, det handlede om, da Anton Berg og Robert/Boisen & Like-minded i februar åbnede en såkaldt pop-up-butik i hjertet af København. En butik, som var bestemt til at kun at leve i fem timer, og hvor kunderne ikke kunne betale for chokoladen med dankort og kontanter, men kun med gode og kærlige gerninger.

Det skriver markedsforing.dk. - Anthon Berg ville gerne have kampagnen til at flytte sig ud over tv, og platformen spiller blandt andet på det skisma, der ligger i vores ønske om at andre skal gøre noget godt for os – og vores opfattelse af, at det kun sjældent sker, siger Søren Christensen, partner hos Robert/Boisen & Like-minded. Undersøgelser viser, at 67 procent af danskerne siger, at de bliver gladere, hvis nogen gør noget godt for dem – men kun 11 procent oplever, at det sker. Det gjorde det så lørdag den 25. februar mellem kl. 11 og 16, hvor 550 danskere besøgte Anthon Bergs pop-up store på Købmagergade i København og gladelig ventede i halvanden time på at købe chokolade og betale med generøse handlinger. Og ”underskrive” løftet på Facebook via tablets i butikken. Hovedrengøring hittede De fleste kunder i butikken valgte at betale med en omgang hovedrengøring i deres vens hjem, mens andenpladsen gik til ”En søndag, hvor du vækker din kæreste med morgenmad på sengen”. På tredjepladsen over det, folk helst ville gøre for at få chokolade, var ”En dag, hvor du giver din kæreste massage og faktisk gør dig umage”. Alt i alt vurderer Søren Christensen, at kendskabet til den ”kærlige butik” nåede ud til 250.000 danskere i løbet af de fem timer, den var åben. - Vi estimerer, at kampagnen har været eksponeret for i alt ca. 150.000 personer på Facebook. Danskerne har i snit 225 venner på sitet, og budskabet blev eksponeret over for både afsender og modtager - vi har så trukket 20.000 fra, da der sandsynligvis er overlap på fælles venner. Dertil kommer, at vi samplede i alt ca. 10.000 stykker chokolade på selve dagen, plus at selve eventen, som også fungerede som outdoor på dagen, blev eksponeret for ca. 100.000. Tallet er sandsynligvis endnu højere på en lørdag, siger han og tilføjer, at der dertil skal lægges den yderligere eksponering, der vil komme i forbindelse med seedning af filmen. Kampagnen fortsætter i øvrigt de næste to uger på Radio 100, hvor der hver dag er flere liveindslag i tæt integration med Anthon Bergs Facebook side, hvor man hver dag hylder de mest generøse danskere. Filmen fra eventen med musik af den danske pige-trio Nelson Can er i går sat fri på blandt andet Youtube, og generøsiteten forventes at sprede sig som ringe i vandet de næste uger. Det er jo vældig sødt at gøre noget godt, men for Anthon Berg bunder målsætningen vel næppe i den rene filantropi? - Nej da. Men de fleste købsbeslutninger er emotionelle. Og når du moderniserer dit brand og passer og plejer brandets dna, så handler det jo også om at skabe omsætning. Både på kort, men også på længere sigt, siger Søren Christensen. Se film fra dagen her.