Kæmpeudlejer fik lidt færre tomme kontorer

Det børsnoterede ejendomsselskab Jeudan fulgte i tredje kvartal stort set budgettet, men fik fyldt lidt bedre op i sine ejendomme, der samlet nærmer sig 18 milliarder kroner.

Per Hallgren, administrerende direktør i Jeudan. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er sjældent meget sex i meldingerne fra Jeudan, landets største børsnoterede ejendomsselskab med kontorer, butikker og boliger i København for lige knap 18 milliarder kroner. Og regnskabet for tredje kvartal af 2014 er ingen undtagelse.

De tidligere prognoser bliver fastholdt, men lidt nyt er der da, for trods fortsat stor tomgang på det københavnske kontormarked lykkedes det at få fyldt lidt bedre op i de mange kvadratmeter.

"Udlejningsprocenten i Jeudans ejendomsportefølje pr. 30. september 2014 udgjorde 94,3 (opgjort efter lejeværdi) mod 92,9 ved årsskiftet, svarende til en stigning på 1,4 procentpoint," hedder det i kvartalsrapporten.

Omsætningen i tredje kvartal alene blev 283 millioner kroner mod 268 millioner i samme periode af 2013. Ved halvåret lå Jeudan en anelse under niveauet et år tidligere, men er nu 11 millioner foran.

For hele 2014 fastholder administrerende direktør Per W. Hallgren og den øvrige ledelse et omsætningsskøn på 1,1 milliarder og et resultat før værdireguleringer gæld og ejendomme (EBVAT) på 425-465 millioner - efter ni måneder udgjorde posten 335 millioner.

I årets løb har Jeudan købt ejendomme i det centrale København for godt 700 millioner kroner og har solgt en enkelt boligejendom på Nørrebro.