Kæmpetab i kontroversielt vindmølleselskab

Uroen fortsætter i det børsnoterede vindmølleselskab Greentech, der blev overtaget af italienere sidste år. Chok-tab på 350 mio. kr. i 2010.

Foto: STRINGER/ITALY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anklager om tætte mafia-forbindelser. Store økonomiske tab. Og en voldsom udskiftning i bestyrelsen.

Det børsnoterede vindmølleselskab Greentech har oplevet en række særdeles turbulente år, siden den såkaldte milliardærklub anført af Erik Damgaard forsøgte at sætte fut under vindmølleselskabets ekspansion.

I efteråret 2010 fik Greentech nye ejere og den nye storaktionær, italieneren Sigieri Diaz della Vittoria Pallavicin, satte sig selv ind som ny direktør.

Nu afslører årsregnskabet for 2010 en langt værre økonomisk forfatning for Greentech end hidtil antaget. Med nedskrivninger på 37 mio. euro svarende til 275 mio. kr. bliver bundlinien for 2010 blodrød. 

Mens Greentech-ledelsen hidtil ventede et beskedent underskud på op mod 4 mio. euro lyder forventningen nu på et underskud på op mod 47 mio. euro svarende til et tab på hele 350 mio. kr.

Grunden til den kæmpe nedskrivning skal findes i Italien, forklarer ledelsen i regnskabet:

"Set i lyset af det, efter ledelsens opfattelse, relativt langsomt stigende afkast fra visse italienske udviklingsaktiver på grund af lovgivningsmæssige ændringer, dårlige vindforhold på nogle produktionssteder, begrænsninger fra krav til opnåelse af projektfinansiering sammenholdt med de nye muligheder, der tilvejebringes af den nye ledelse, har selskabet foretaget en nedskrivning af nuværende italienske udviklingsprojekter," lyder det således i det kortfattede foreløbige årsregnskab, der blev udsendt onsdag aften efter fondsbørsens lukketid.

Sigieri Diaz della Vittoria Pallavicini mener, at selskabet med nedskrivningerne på de italienske projekter og en reduktion af omkostningerne er klar til 2011.

"I de sidste 3 måneder har ledelsen arbejdet hårdt for at give Greentech en velfunderet basis, hvorfra Selskabet efter en omfattende omstrukturering af aktiviteterne kan rette blik-ket fremad. Det er Selskabets mål at give aktionærerne et stort afkast ved først at gøre Selskabet overskudsgivende, hvilket stadig forventes opnået i 2011, for at rette op på den betydelige underkurs i forhold til den indre værdi, som aktierne i øjeblikket handles ti," lyder det blandt andet fra Greentech-bossen.