Kæmpernes parløb synes forbi efter smykke-exit

Jesper "Kasi" Nielsen forlader den virksomhed, han selv var med til at starte. Uenigheder om forhandleraftaler kan være årsag til exit fra Endless Jewelry. Kasi Jesper selv kalder tiden for en "rejse" og varsler samtidig nye projekter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var på alle måder to af landets store erhvervskæmper, der i sensommeren 2014 slog pjalterne sammen i et makkerskab, de fleste betragtede med både vantro og forbløffelse.

Saxo-bank stifteren Lars Seier Christensen og Jesper Kasi Nielsen har på hver deres måde fyldt og domineret i den forgrening af dansk erhvervsliv, der handler om iværksætteri og eksplosive vækstrater. Og så har de begge aldrig lagt skjul på deres mange millioner, som de begge har sat en dyd i at bruge på deres interesser.

I 2014 skød Lars Seier Christensen et to-cifret millionbeløb i »den høje ende« i Jesper Kasi Nielsens nye smykkeforretning, Endless. I dag, fredag 5. februar, står det klart, at parløbet er slut for nu. Jesper Kasi Nielsen forlader Endless Jewelry - købt ud af de eksisterende aktionærer, hvor Lars Seier Christensen fortsat er en af hovedaktørerne. Det er uvist, hvad Jesper Kasi Nielsen har fået for at sælge ud af sin ejerandel.

»Jeg er ekstremt stolt over, hvad jeg har opnået med Endless Jewelry...,« indleder Jesper Kasi en længere status på sin Facebook-profil.

Startskuddet til Kasis exit lød reelt i sensommeren 2014, da Lars Seier og en tysk aktionær med deres millioninvestering efterlod smykkefirmaets stifter med en ejerandel på under 50 procent.

Jesper Kasi siger selv til Børsen, at han allerede dengang vidste, at hans tid dermed var ved at udløbe.

Samme medie menes at vide i, at uenigheder mellem den adm. direktør, norske Paoul Moonga og Jesper Kasi er en af hovedårsagerne til bruddet. Tvisten skulle relatere sig til de aftaler, Jesper Kasi har lavet med forhandlere af Endless-smykker verden over, der ifølge Paul Moonga har været for fordelagtige for forhandlerne og efterladt Endless med et »betydeligt« antal tilbageleverede smykker.

Siden Endless' fødsel har det været vanskeligt reelt at gennemskue, hvor stor en succes smykkefirmaet har været, og tidligere års resultater har måttes korrigeres som følge af opgøret med Jesper Kasis forhandleraftaler, som Paul Moonga helt satte en stopper for.

I efteråret blev Jesper Kasi tilmed stævnet i USA af en partner, der mente, at den danske iværksætter havde fuppet ham.

Lars Seier mener, at Jesper Kasi Nielsens rolle i Endless er af mindre betydning nu, end den var tidligere.

»Vi er kommet til et stadie, hvor Jesper ikke længere spil ler den samme vanvittigt vigtige rolle, han gjorde i starten. Men sådan sker det i alle selskaber, når de bliver stærkere,« siger Lars Seier Christensen til Børsen.

Alliancen mellem de to kulørte herrer opstod over en bøf på Mash i København, og endte altså med, at Lars Seier skød et betydeligt antal millioner i den danske smykkekonges forretning. På det tidspunkt havde Jesper Kasi Nielsen allerede markeret sig som en kontroversiel skikkelse i dansk erhvervsliv, hvor Pandora barslede med et gigantisk sagsanlæg, men Lars Seier satte pris på Jesper Kasis stil.

»Jesper er en meget direkte type. Der er ikke meget filter på ham, og han er en sælger af Guds nåde. Han har et stærkt fokus på salg og en aggressivitet i forhold til at komme ud med budskabet. Den pakke kan jeg virkelig godt lide,« sagde Lars Seier Christensen mellem jul og nytår 2014 i et interview med Berlingske, hvor han erkendte, at der kunne komme udfordringer i samarbejdet.

»Hvis du har den meget aggressive tilgang, som Jesper har, kan det godt være, at der bliver slået et æg i stykker undervejs her og der, og det må man affinde sig med,« sagde Saxo-bank stifteren dengang.

Jesper Kasi skriver på Facebook, at han i løbet af de kommende uger vil præsentere et nyt projekt, som han endnu ikke ønsker at løfte sløret for. Hverken Lars Seier eller Jesper Kasi ønsker i interviewet med Børsen at afsløre, hvorvidt de har indgået en kontrakt, der forbyder Jesper Kasi at starte et konkurrerende selskab op.