Kæmperegning til TDCs erhvervskunder

Teleselskaberne har de senere år skåret massivt i mobilpriserne. Nu går TDC mod strømmen og sætter erhvervskundernes mobilpriser op.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg vil ikke lægge skjul på, at vi isoleret set forventer, at der kommer flere penge i kassen,« siger Peter Stig Andersen, vicedirektør i TDC Erhverv, til Jyllands-Posten.

Han ønsker ikke at sætte præcise beløb på, hvor meget TDCs titusinder af erhvervskunder fremover skal betale ekstra. I stedet henvises til TDC-beregninger, som viser, at den gennemsnitlige erhvervskunde vil opleve, at telefonregningen vokser med op mod 2 pct.

TDCs erhvervsforretning omsætter årligt for 7,5 mia. kr., hvilket direkte overført vil betyde en ekstraregning på 150 mio. kr. Men regningen bliver meget større, påpeger Torben Rune, adm. direktør i telekonsulentfirmaet Netplan, som i årevis har rådgivet firmaer og offentlige myndigheder i ind- og udland om valg af teleydelser.

»Det er helt ude i hampen at sige 2 pct. Jeg vil tro, at stigningen på selve minutprisen vil ligge på 18-25 pct., når man medregner opkaldsafgiften,« siger Torben Rune.