Kæmpemoske hænger igen i en tynd tråd

Så er der igen problemer med den planlagte stormoske på Amager. Krav fra både bygherre, muslimer og kommune truer med at spænde ben for moskeen, som har været undervejs i over 20 år, og flere politikere ser muligheden svinde

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser P4 København.

Der er kun én større grund i København tilbage, hvor en stormoske for hovedstadens 60.000 muslimer kan ligge. Og den grund på Amager ér da også allerede udlagt til formålet.

Men fordi det er den eneste mulige grund, er Københavns Kommune stålsat på, at en moske skal bygges først, hvis et kommende byggeprojekt deles op i etaper, så moskeen ikke bliver glemt eller umuliggjort af andet byggeri.

Men Bach-gruppen, som ejer moskegrunden, har nu meldt ud, at man gerne vil vente med at opføre moskeen, til der er bygget lejligheder og forretninger i den anden ende af grunden.

Jesper Schou Hansen, der er formand for Venstres gruppe på Københavns Rådhus, er rasende. Han mener, at Bach-gruppen først vil score kassen på et massivt bolig- og kontorbyggeri, som slet ikke ligger inden for lokalplanen og så bygge moskeen bagefter - og den går ikke.

Muslimernes Fællesråd spænder også ben, for rådet mener, at den planlagte moske, som er tegnet af tegnestuen BIG, er for lille. Muslimerne har derfor fået en tysk arkitekt til at tegne en større.

Desuden viser det sig nu at muslimerne ifølge Koranen skal eje grunden, og de mange millioner til grundkøb har muslimerne slet ikke - samtidig med at de skal skaffe penge til at finansiere og drive moskeen og et tilhørende kulturcenter.

Og dermed er moskeen for alvor i knibe, mener de radikales gruppeformand Manu Sareen.

- Hvis det fortsætter, det her med, at man skal eje grunden og at moskeen er for lille, så synes jeg ærlig talt, det ser lidt dystert ud med hensyn til en moske på Amager, siger Manu Sareen til P4 København.

Og opfordringen til Muslimernes Fællesråd er klar:

- Jeg mener, at man skal vælge sine kampe med omhu. Hvis man stiller nogle krav, der ikke kan opfyldes, så må man slække lidt på dem, siger Manu Sareen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Muslimernes Fællesråd.

Politikerne i København skal se på problemerne på onsdag i næste uge.