Kæmpehotel ved Bella Center presser priserne

Priserne på hotelværelser i København bliver yderligere presset af åbningen af det nybyggede Hotel Bella Sky på Amager.

Det nye hotel Bella Sky Comwell ved Bella Center åbner det ene tårn for gæster mandag morgen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det nye og iøjnefaldende kæmpehotel, der åbner mandag, vil med sine 814 værelser forstærke den benhårde kamp om hotelgæsterne i København. Det skriver tv2.dk.

På blot to år er der åbnet hele seks nye store hoteller med 200 værelser eller mere i hovedstaden. De nye store hoteller forøger til sammen antallet af hotelværelser i København med næsten 3.000 - en tilvækst på 25 procent siden sommeren 2009. Det viser tal fra brancheorganisationen Horesta og Danmarks Statistik.

"Der er ikke ligefrem mangel på hotelværelser i øjeblikket, og der er en meget stor kapacitetsudvidelse i gang. Det er klart, at priserne bliver presset - det kan ikke undgås," siger Lise Lyck, centerleder for center for turisme og kultur på handelshøjskolen CBS.

De mange nye hoteller blev projekteret før finanskrisen og kunne ikke stoppes, da krisen satte ind. Det har gjort ondt på de københavnske hoteller, hvoraf flere har måttet sænke priserne med 10-25 procent.

Ganske vist er hotelgæsterne stille og roligt det seneste års tid begyndt at vende tilbage til København efter finanskrisen, men der står stadig rigtig mange hotelværelser tomme, og de udenlandske gæster fravælger i høj grad Danmark på grund af det høje prisniveau, vurderer Lise Lyck.

"Det er svært at tjene penge på hoteldrift i København i øjeblikket. Det er helt afgørende, at vi bliver bedre til at trække udenlandske gæster til Danmark, hvis vi skal øge efterspørgslen," siger hun til tv2.dk.

Ifølge brancheorganisationen Horesta faldt antallet af internationale overnatninger sidste år med ni pct. i Danmark, mens det steg hele 19 pct. i Sverige og Tyskland.

Horesta giver bl.a. den høje danske moms skylden og vil have politikerne til at forbedre vilkårene for hotelbranchen herhjemme i konkurrencen med nabolandene. Det krav bakkes op af Lise Lyck.

"Andre steder har regeringerne hjulpet hotellerne med momslettelser og andre ting i erkendelse af, at turismen er vigtig for væksten. Men herhjemme har det slet ikke samme opmærksomhed hos politikerne, selv om turismen er det tredjevigtigste erhverv - målt på arbejdspladser," siger Lise Lyck.

Bella Sky åbner det første af sine to tårne for gæster mandag. Her er der plads til 400 gæster. Det andet tårn med de resterende 414 værelser tages i brug 1. august.