Kæmpecenter klar med biografer og ansigtsløft for millioner

Et af landets største butikscentre åbner i denne uge multibiograf og er samtidig i gang med større opgradering af sit spiseområde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Indkøbscentret Field’s i Ørestad City indvier i denne uge en multibiograf, hvor Nordisk Film Biografer står for driften af de ni sale med i alt 1.500 stole.

»Vi forventer, at biograferne vil sælge flere end 500.000 billetter på årsbasis, og at det vil skabe ekstra omsætning i vores butikker og især spisesteder,« siger centerchef Lotte Eiskjær Andersen til Berlingske Business.

Multibiografen åbner officielt torsdag, men der har allerede være snigpremiere for blandt andre beboere i Ørestad. Biograftilbygningen får også en ny afdeling af pizzakæden Gorm’s, der åbner sin sjette afdeling tirsdag - de øvrige ligger i Københavns Centrum og i City 2-indkøbscentret i Høje-Taastrup.

Centre vil have bio

Det var ingen tilfældighed, da Berlingske Business for to år siden kunne fortælle, at Field's var på vej med biografer, for landets indkøbscentre har fundet ud af, at kombinationen med biografer er god - biograferne skaffer et ekstra publikum og øger samtidig tidsrummet med aktivitet - og dermed indtægter - i centret.

Fisketorvet på Havneholmen, den nordligste del af Sydhavnen, var eksempelvis født med et biografcenter, og i 2013 udvidede Rødovre Centrum med blandt andet en multibiograf. Det kommende BIG-center i Herlev (tidligere kendt som DISA Shopping) får biografer, og ejendomsmatadoren Mikael Goldschmidts centerplaner i Hillerød omfattede også biografer - centerplanerne dér blev dog helt droppet efter lokal modstand.

Også Sillebroen-centeret i Frederikssund er på vej til at få biografer - der samme gælder City Syd i Aalborg.

Ansigtsløft for millioner

Biografbyggeriet ved Field's har kostet omkring 130 millioner kroner, og KPC har været hovedentreprenør på opgaven. En del af kvadratmeterne er udlejet til det nærliggende Ørestad Gymnasium, som vil gennemføre medieundervisning her.

Field’s er samtidig i gang med at renovere sit store spiseområde, der grænser op til det nye biografområde.

»Tingene bliver jo lidt slidt gennem 11 år (Field's' levetid, red.). Vi får nye gulve, nye lofter og nye lamper, og der kommer mere træ og flere planter for at skabe mere varme og en hyggelig stemning,« siger Lotte Eiskjær Andersen.

Arbejdet med at renovere og modernisere strækker sig til næste forår og står Field’s i cirka 50 millioner kroner. Planerne omfatter at flytte en rulletrappe for at sikre en bedre strøm eller fordeling af kunder.