Kæmpecenter indleder kæmpeinvestering

Et af landets allerstørste butikscentre er gået i gang med stor renovering og ombygning, som skaber en helt ny mode-fløj.

Rosengårdcentret i Odense har netop indledt den største modernisering og ombygning i sine 43 leveår.

En investering på over 120 millioner kroner skal blandt andet omdanne et tidligere Kvickly-varehus til 10.000 kvadratmeter udlejningsareal fordelt på 32 nye butikker "med fokus på international mode," som det forklares i en pressemeddelelse."Vi har allerede lavet lejeaftaler for flere af de nye lejemål, og vi holder fortsat øjnene åbne for nye og spændende koncepter og mærker," udtaler udlejningschef Christian Wulff.

Ud over ombygningen af det lukkede Kvickly-varehus omfatter projektet en modernisering af centret, som blandt andet får ovenlys, et "skræddersyet brandingkoncept" med loungeområder og sågar specialdesignede tapeter med inspiration fra eventyrene af H.C. Andersen, der jo stammer fra Odense. Ombygningen forventes at være afsluttet til marts næste år.

Rosengårdscentret er med cirka 160 butikker fordelt på 100.000 kvadratmeter  et af landets største indkøbsmekkaer. I foråret 2013 blev det solgt for 2,8 milliard kroner til den tyske investeringsfond ECE af en kreds af danske investorer. Senere har tyskerne fået ATP som medejer med en andel på 25 procent.Også adskillige andre af landets godt 100 indkøbscentre er i gang med at bygge om, udvide eller modernisere.

Eksempelvis er City 2 i Høje-Taastrup ved et omdanne et gammelt Obs!-varehus til en outlet-afdeling med mærkevarer til lave priser, Frederiksberg Centret er ved at blive udvidet med en ekstra etage, Field's er ved at blive ansigtsløftet og udvidet med biografcenter, og Vestsjællandscentret i Slagelse har netop indledt en modernisering.