Kæmpebiograf skal redde skrantende storcenter

For få butikker og en fastfrosset omsætning udløser tocifret millionnedskrivning på stort butikscenter i Nordsjælland. Biograf skal lokke flere kunder til.

Shoppingcenter Sillebroen i Frederikssund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Det har været sløve tider for shoppingcentret Sillebroen i Frederikssund, og det udløser nu en nedskrivning hos den børsnoterede ejer, den nordjyske ejendomsudvikler TK Development.

Sillebroen Shoppingcenter åbnede i 2010, men i dag står ti procent af butikslokalerne tomme. Der er kommet flere kunder til, men omsætningen står stille, og derfor har har TK-ledelsen besluttet at nedskrive værdien af centret med 44,5 millioner kroner.

Som Berlingske Business kunne berette allerede før jul, er et stort biografcenter nu på tegnebrættet, og det skal lokke flere kunder til og sørge for, at både tøjbutikker, skobutikker og andre af storcentrets forretninger får flere penge i kassen.

TK Development har indgået en aftale med Nordisk Film Biografer om at etablere 1.400 kvadratmeter biograf fordelt på fire sale med 550 pladser. Det kræver en udbygning af centret, og arbejdet vil strække sig over de næste 15 måneder.

Sillebroen Shoppingcenter er Nordsjællands største indkøbscenter med 75 butikker. Der er en parkeringsplads til 800 biler og indgang til centret direkte fra Frederikssund Station.

Trods nedskrivningen fastholder TK Development sit skøn for regnskabsåret 2014/2015 om et overskud på 40 millioner kroner før skat. Børsmeldingen indeholder samtidig nyheden om et delvis jordsalg på Østerbro og afslutningen af et forsinket salg af et svensk butiksprojekt.