Kæmpe underskud i ambitiøs modeportal

Den ambitiøse, danske modeportal Miinto må konstatere, at det koster på bundlinjen at vokse.

Medstifter af modetøjsportalen Miinto Konrad A. Kierklo i firmaets lokaler på Amager. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

57,5 millioner kroner. Så meget leverer modeportalen Miinto i underskud for regnskabsåret 2016. Forrige år lå underskuddet på 2,2 millioner kroner.

Berlingske Business har været i kontakt med Miintos pressekontakt, men hverken direktør Konrad A. Kierklo eller CFO'en Martin Dahl Carstensen har ønsket at kommentere regnskabet. Virksomheden skriver i en pressemeddelelse - med Martin Dahl Carstensen som afsender - følgende:

»Med Bestseller United A/S som ny investor befinder Miinto sig nu i en position, hvor vi har de finansielle muskler til at gennemføre vores ambitiøse vækststrategi,« fortæller han.

Bestseller United med Anders Holch Pedersen i spidsen investerede i december 75 millioner kroner i virksomheden og overtog aktiemajoriteten.

»Investeringen har gjort, at vi endelig kan udløse vores vision om at øge vores investering i teknologi markant og udvikle Miinto til at blive en ledende techvirksomhed indenfor modebranchen, fremfor »kun« at være en platform der sælger tøj til forbrugere. Vi ønsker at være bindeleddet mellem butikkerne, brandsene og forbrugerne og igennem vores teknologi og data gøre branchen mere bæredygtig og effektiv. Vi ser frem at kunne fremvise vores nye produkter, der for alvor vil sætte Miinto på landkortet,« siger Martin Dahl Carstensen.

Virksomheden skriver i pressemeddelelsen, at andelen af samarbejdspartnere sidste år steg med 30 procent, at de oplever vækst på flere markeder i Europa, og til sidst at tøjsalget er vækstet med et tocifret beløb sammenlignet med 2015.

De skriver desuden, at regnskabet er et resultat af en ny udviklingsstrategi, der blandt andet inkluderer vækst på eksisterende og nye markeder. Ligeledes har der været markante engangsnedskrivninger af goodwill vedrørende koncernens datterselskaber.

Bruttofortjenesten faldt ligeledes fra 2,7 millioner kroner i 2015 til 2,1 millioner i det seneste regnskab.