Kæmpe underskud hos kendisrigmand

Erik Damgaard taber næsten hele egenkapitalen i sit investeringsselskab på bare et år, og det overlever kun på bankers og kreditorers nåde.

Selv om det ikke er lykkes for Erik Damgaard at vende skude, er kreditorerne gået med til at give ham frihjul i endnu et år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rigmanden Erik Damgaards investeringsselskab har tabt 376 millioner kroner på bare ét regnskabsår og dermed spist stort set hele egenkapitalen. Og selskabet lever kun i dag, fordi forskellige kreditorer og kautionsindehavere for et år siden accepterede, at kendisrigmandens selskab ikke betalte renter og afdrag i et år.

Det år er nu udløbet, og selv om det ikke er lykkes for Erik Damgaard at vende skude, er kreditorerne gået med til at give ham frihjul i endnu et år.

Læs også: Damgaard-brødre skilles efter milliardtab

Dermed kommer regnskabsåret 2009/10 til at være et af de år, som Erik Damgaard i fremtiden kommer til at tænke tilbage på med stor rædsel.

Egenkapitalen i Erik Damgaard Porteføljeinvest A/S skrumper fra 413 millioner kroner i sidste regnskabsår til 36 millioner kroner i år på grund af det massive underskud på 376 millioner kroner.

Det er især store nedskrivninger og hensættelser, der får Erik Damgaards selskab til nærmest at forbløde.

Se også: Danmarks rigeste lukker hullet i pengetanken