Kæmpe udbytte til ejere af servicekoncern

Den industrielle vaskerigigant Berendsen Textil Service får ikke lov at beholde det gode resultat for 2009 for sig selv. Selskabets britiske ejer, det børsnoterede selskab Davis Service Group, får nemlig udbetalt 590 mio. kr. i udbytte, skriver dagbladet Børsen.

Foto: LISELOTTE SABROE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Nu er skattereglerne sådan, at vi kan udlodde penge til vores ejere, og derfor gør vi det,« siger bestyrelsesformand Christian Ellegaard. Berendsen Textil Service styres til daglig af Sophus Berendsen, der var noteret på Københavns Fondsbørs fra 1973 til 2002, da selskabet blev købt af Davis Service Group.

De engelske skatteregler blev dog først ændret sidste år, og derfor mener Christian Ellegaard, at der ligefrem er opsparet udbytte de seneste fire år i vaskeriselskabet. »Der har været nogle problemer i England, som gjorde, at det var svært, og derfor har vi givet lån til vores engelske moder i stedet for. Det vi gør nu er, at vi stryger lånet, så vi skal ikke have penge op af lommen,« siger han.

Christian Ellegaard mener ikke, at det kommer til at ændre noget i virksomheden eller sætte begrænsninger for dens muligheder, at den skal aflevere de mange penge til kapitalfonden. »Hvis vi skulle få brug for opkøbsmuligheder eller noget andet, så ville vi bare få penge fra England igen. Lige så hurtigt de kan komme ud, lige så hurtigt kan de komme ind igen,« siger han.