Kæmpe techhandel får nik fra EU

Dells milliardovertagelse af EMC er verdens hidtil største i teknologiverdenen.

Dell har fået godkendelse i EU til overtagelsen af netlagergiganten EMC. Arkivfoto: EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: EMC CORPORATION / HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

PC-giganten Dells gigantindkøb for 67 milliarder dollars eller 459 milliarder kroner af datalagergiganten EMC har nu fået de europæiske konkurrencemyndigheders blå stempel.

Dell offentliggjorde i oktober 2015 det hidtil største opkøb i teknologibranchen, som skal styrke Dell i konkurrencen med blandt andre Cisco, IBM og Hewlett-Packard (HP) på markedet for nettjenester (såkaldt »cloud computing«) og cybersikkerhed.

EU-Kommissionen mener kun, at Dell og EMC tilsammen vil få en moderat markedsandel, og at der stadig vil være stærk konkurrence på markedet. EMC ejer også VMware, der er en af de helt store inden for virtualisering - hvor man med særlig software kan køre f.eks. flere styresystemer samtidig på en PC i forskellige vinduer eller kan bruge samme fysiske server og dens lagerplads til at køre mange forskellige programmer på samtidig.

Dell er verdens tredjestørste PC-fabrikant og har fået sin stifter, Michael Dell, tilbage i førersædet. For tre år siden købte han selskabet tilbage sammen med Silver Lake for 24,9 milliarder dollars og fik det afnoteret fra børsen. Herefter blev Michael Dell igen administrerende direktør og har siden forsøgt at modernisere Dell-koncernen.

Det seneste år har Dell vundet terræn med sine bærbare PCer, som får gode anmeldelser.