Kæmpe TDC-aktiesalg sat i gang

Nu er det officielt. De fem kapitalfonde, der kontrollerer TDC, vil sælge op til 241,5 mio. aktier til private og professionelle investorer til en pris på mellem 47 og 56 kr. Resultatet af aktiesalget vil indbringe kapitalfondene mellem 9,9 og 13,5 milliarder kr. (Opdateret kl. 15:15)

Foto: Brian Bergmann
Hertil kommer, at TDC vil købe egne aktier fra kapitalfondene for op til 9 milliarder kr., hvilket i forhold til prisintervallet svarer til at TDC vil købe mellem 160,7 og 191,5 mio. aktier. Det betyder samlet set, at kapitalfondene vil sælge aktier for op til 22,5 milliarder kr. ud i kontanter.

Tidsplanen er, at ledelsen nu skal verden rundt for at møde professionelle investorer, hvilket ikke har været muligt før prospektet kom på gaden.Kapitalfondene bag TDC giver en lille rabat på de udbudte aktier for at sikre sig, at salget bliver en succes. På den måde vil de sikre sig, at det på sigt er muligt at sælge resten af deres aktier i selskabet fra. Sådan lyder vurderingen fra Sydbanks analytiker Morten Imsgard, efter at detaljer om aktiesalget er blevet offentliggjort.

- Det handler jo for dem om at få solgt den samlede pakke til en fornuftig pris, og så er der selvfølgelig en strategi bag, hvordan man gør det. Og der er det min vurdering, at man i det første udbud her gør sig klogt i at sikre, at de investorer, der kommer ind her, får en god oplevelse. Og det taler selvfølgelig for, at man lægger et udbudsinterval ud her, som også åbner op for den lave ende. Selvom der sidder mange analytikere rundt omkring og peger på, at TDC kan bære en højere pris end det, der er indikeret, siger Morten Imsgard til RB-Børsen.

Han ser samtidig det kommende aktietilbagekøb på 9 mia. kr. som en anden gulerod, TDC-ejerne dingler foran investorerne.

- Det er belejligt lanceret sammen med udbuddet, så man er sikker på at have et rigtig godt argument, når man skal forhandle de endelige priser på selskabet, siger Morten Imsgard.Selve aktietegningen begynder den 1. december, og ventes afsluttet 8. december, og fra 9. december vil det være muligt at handle på Fondsbørsen med de aktier, som kapitalfondene KKR, Apax, Blackstone, Permira og Providence nu sælger.

TDC er senest handlet i 53 kr., men handlen har torsdag været suspenderet på grund af den ventede offentliggørelse af aktiesalget.