Kæmpe succes for Nokias nye tavle-PC

De første 20.000 eksemplarer blev revet væk på fire minutter. Nu er to efterfølgende læs også solgt i rekordtempo.

Sådan ser Nokias nye storsællert, tavle-PCen N1 med Android som styresystem i en let bearbejdet udgave, ud. Den har haft en forrygende premiere i Kina. Arkivfoto: Heikki Saukkomaa, Lehtikuva/AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: HEIKKI SAUKKOMAA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den finske mobilgigant Nokias helt nye tavle-PC bliver bogstaveligt revet væk i et tempo, som det ikke er muligt at producere nye i.

Nokia, som i 2014 solgte hele sin mobilforretning til den amerikanske softwaregigant Microsoft, overraskede alle ved i november at meddele, at finnerne bestemt ikke har lagt selve mobilmarkedet bag sig. Tværtimod ville en otte tommer stor N1-tavlecomputer med Android som styresystem komme på markedet lige efter nytår.

Den tilbageblivende del af Nokia-koncernen sælger i dag ellers kun mobiludstyr som master og teknologi samt korttjenesten Here, det tidligere Nokia Maps.

Væk på fire minutter

Lige efter nytår kom N1 så i handelen i Kina. Efter blot fire minutter var de 20.000 eksemplarer revet væk. Det samme skete med næste produktion, som blev sat til salg 15. januar, og nu er også hele varelageret fra 22. januar udsolgt.

Nokia har derfor måttet fremskynde produktionen af et nyt sæt af N1ere, og de vil blive solgt fra 26. februar.

N1 koster omkring 257 dollars eller 1.700 kroner i Kina, og tavle-PCen produceres på Foxconn-fabrikkerne, som også står for produktionen af blandt andet Apples iPad-tavle-PCer og iPhone-telefoner.

Endnu er den 6,9 millimeter tynde N1 ikke lanceret uden for Kina.  en Skærmen har en opløsning på 2.048 x 1.536 pixler med det slidstærke Gorilla-glas og i aluminiumsramme. Android-udgaven er den nyeste, version 5.0, men tilpasset med Nokias egen software.

Igen overskud i Nokia

Nokia er i dag verdens tredjestørste mobilnetværksleverandør efter svenske Ericsson og kinesiske Huawei. Den finske koncern kom med regnskab torsdag. Overskuddet for oktober-december steg til 470 millioner euro fra 397 millioner kvartalet forinden. Omsætningen var samtidig steget med 14 procent, og det er især på det nordamerikanske marked, at Nokia har fået langt bedre fat.