Kæmpe Saxo-konkurrent slået ud af schweizerfranc

Det amerikanske selskab FXCM, der er en verdens største handelsplatforme for valutahandel, skal ifølge Bloomberg have en kapitalindsprøjtning fra investeringsbanken Jeffries.

Det amerikanske selskab FXCM annoncerede i går, at en række kunder skylder dem store summer på grund af den store stigning i schweizerfranc. I dag erfarer nyhedstjenesten Bloomberg så, at FXCM er på nippet til at blive delvist overtaget af investeringsbanken Jeffries. Fold sammen
Læs mere
Foto: AGENCJA GAZETA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dønningerne fra den store stigning i schweizerfranc rammer nu en af Saxo Banks største konkurrenter.

Det amerikanske selskab FXCM annoncerede i går, at en række kunder skylder dem store summer på grund af den store stigning i schweizerfranc. I dag erfarer nyhedstjenesten Bloomberg så, at FXCM er på nippet til at blive delvist overtaget af investeringsbanken Jeffries.

FXCM har en markedsværdi på knap 600 millioner dollar, men aktien er blevet sat på hold som følge af store kursfald de senere dage. Ifølge Bloomberg vil Jeffries skyde 200 millioner dollar i selskabet, og man vil dermed komme til at eje en tredjedel.

Den uventede stigning i schweizerfranc kom, efter at den schweiziske centralbank fjernede loftet over sin valuta. På en enkelt dag steg valutaen i omegnen af 15 procent.

Det har været hård kost for de investorer, der bruger FXCMs platform, og ifølge selskabet selv, så skylder disse kunder FXCM 225 millioner dollar.

FXCM er en af verdens største online platforme for valutahandel, og de ligger i direkte og hård konkurrence med danske Saxo Bank.