Kæmpe regning på vej til teleselskab

Amerikansk nej til salg kommer til at koste Deutsche Telekom dyrt.

Deutsche Telekom får nej til at sælge sin amerikanske afdeling, T-Mobile, USAs fjerdestørste mobilselskab. Det kan blive rigtigt dyrt. Arkivfoto: Tannen Mauray, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Europas største teleselskab står tilbage med en kæmpe regning, efter at det amerikanske justitsministerium onsdag sagde nej til et stort frasalg. Deutsche Telekom havde ellers udsigt til at indkassere 39 milliarder dollars ved et salg af sin amerikanske afdeling, T-Mobile USA, til teleselskabet AT&T, som tidligere var ejer af danske TDC. Det nej kom helt bag på alle og risikerer at koste Deutsche Telekom en formue på et tidspunkt, hvor ledelsen troede, at man var sluppet af med T-Mobile USA. I stedet skal der nu investeres stort i den amerikanske afdeling, hvis man ikke i stedet vælger at sælge fra til en lavere pris.

Ikke endeligt men...

Justitsministeriets nej er ikke det endegyldige afslag på handelen, men ifølge nyhedsbureauet Reuters forventer analytikere og banker, at resultatet bliver, at handelen går i vasken. T-Mobile er USAs fjerdestørste mobilselskab efter AT&T, Verizon og Sprint. Derfor vil det kræve store investeringer, hvis Deutsche Telekom skal bevare sin position. Deutsche Telekom havde allerede disponeret med pengene fra drømmehandelen til blandt andet at nedbringe sin gæld.

INFOshop: Små teleselskaber i fremgang