Kæmpe ordre til FLSmidth fra Afrikas rigeste mand

Der er tale om den største kontrakt på drift og vedligeholdelse, som selskabet har fået til dato. Kontrakterne vil bidrage til selskabets indtjening indtil 2018.

Aliko Dangote er Afrikas rigeste mand og gør i øjeblikket forretninger med FLSmidth  Fold sammen
Læs mere
Foto: AKINTUNDE AKINLEYE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske ingeniørkoncern FLSmidth har skrevet under på en række kontrakter med den nigerianske cementproducent Dangote Cement på drift og vedligeholdelse af visse produktionslinjer på Dangotes cementfabrikker i Nigeria.

Selskabet er ejet af nigerianeren Aliko Dangote, der er Afrikas rigeste mand og som Berlingske Business beskrev i et portræt. 

Selv kalder FLSmidth kontrakterne for "store" og oplyser, at der tilsammen er tale om den største kontrakt på drift og vedligeholdelse, som selskabet har fået til dato. FLSmidth får ansvaret "fra knuser til pakkeri".

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse mandag formiddag.

Kontrakterne løber over en periode på fem år, og værdien af kontrakterne oplyses efter gensidig aftale ikke.

Kontrakterne indtægtsføres af FLSmidths Customer Services-division og vil bidrage til selskabets indtjening indtil 2018.

FLSmidth begynder driften og vedligeholdelsen på den ene af fabrikkerne om cirka et halvt år, mens arbejdet på de andre linjer "følger derefter".

- Disse ordrer understreger FLSmidths evner og voksende rolle som operatør af cementfabrikker. I udvælgelsen af FLSmidth til drift og vedligeholdelse af deres cementfabrikker lagde Dangote Group stor vægt på, at vi fokuserer på anvendelse af lokal arbejdskraft og på uddannelse, herunder at vi har demonstreret vores evne til at uddanne et stort antal medarbejdere gennem FLSmidth Institute – de indgåede kontrakter omfatter en medarbejderstab på cirka 1000 personer, fortæller koncerndirektør Bjarne Moltke Hansen i meddelelsen.

Ordreindgangen vil blive bogført på en 12 måneders løbende basis i løbet af hele kontraktperioden, oplyses det.

Det er ikke første gang, FLSmidth gør forretning med Dangote. Tidligere har det danske selskab blandt andet leveret to af fire produktionslinjer på Dangotes fabrik i Obajana i delstaten Kogi i Nigeria.

Dangote er den største cementproducent i Nigeria.