Kæmpe nedskæringer på vej: 4.000 kan miste deres job hos Microsoft

Op mod 4.000 jobs skal nedlægges - de fleste uden for USA.

Den amerikanske softwaregigant Microsoft har indledt en omfattende fyringsrunde. Arkivfoto: Jason Redmond, AFP/Getty Images/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON REDMOND

En ny, kæmpe fyringsrunde står til at ramme verdens største softwarevirksomhed, amerikanske Microsoft.

Mellem 3.000 og 4.000 jobs skal nedlægges, og det vil primært ske uden for hjemlandet USA, skriver New York Times. Nedskæringerne vil navnligt ske inden for salg og markedsføring.

Microsoft vil blot bekræfte, at »jobs vil blive nedlagt«, og at de fleste af dem vil være i udlandet. Hvor mange stillinger der præcis bliver tale om, vil afhænge af lokale forhandlinger. Visse steder i Europa er det vanskeligere at nedlægge jobs end andre.

Stor fyringsrunde i 2014

Microsoft, der er bedst kendt for sit Windows-computersstyresystem og sin Office-kontorpakke med Word, Excel og Powerpoint, havde ved udgangen af marts 121.500 ansatte på verdensplan. 19 procent af de ansatte arbejder med salg og markedsføring.

Kilder siger til nyhedsbureauet Reuters, at Microsoft har orienteret de ansatte generelt om nedskæringerne, men der er ikke givet specifikke oplysninger om nedskæringerne i hvert land.

Microsoft fyrede i 2014 i alt 18.000 ved en kæmpe nedskæringsrunde.

Den store omstilling

Microsoft fik i begyndelsen af 2014 ny topchef, Satya Nadella, der tog over efter Steve Ballmer, som havde siddet på posten i mange år. Under Satya Nadella har Microsoft været gennem en stor omstilling fra traditionel softwarevirksomhed til et langt større fokus på internetbaserede tjenester og programmer som følge af det svindende PC-marked, hvorfra størstedelen af Microsofts indtægter kommer. Salget af PCer dykker, fordi folk i stedet bruger pengene på smartphonetelefoner, der reelt er små computere, og tavle-PCer, der ofte kan løse mange af de hurtigere opgaver, som traditionelle PCer hidtil har været brugt til.

Satya Nadella valgte også at nedskrive værdien med stort set alle 40,5 milliarder kroner, som Microsoft kort før hans tiltræden betalte for at købe finske Nokias mobilproduktion af Windows-telefoner i Lumia-serien. Siden har Microsoft stort set lukket sin mobilproduktion.