Kæmpe musiktjeneste vil også vise film

Den svenske musiktjeneste Spotify ventes senere i denne måned at offentliggøre, at den også bliver filmleverandør.

Den svenske musikstreamingtjeneste Spotify vil nu også ind på filmmarkedet. Arkivfoto: Jonathan Nackstrand, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens nok største musiktjeneste, den svenske Spotify, vil også være filmleverandør.

Spotify forhandler i øjeblikket med flere digitale medieleverandører om mulige partnerskaber, skriver den amerikanske finansavis Wall Street Journal, som har talt med kilder med kendskab til sagen.

Ifølge avisen forhandles der med selskaber, der har som speciale at levere indhold til Googles filmtjeneste YouTube, både for at købe deres materiale og for at være medproducent af originalt nyt materiale.

Ingen kommentarer

Spotify ønsker ikke at kommentere forlydenderne om filmtjenesten, som angiveligt vil blive offentliggjort i løbet af denne måned.

Allerede i marts 2013 var der rygter fremme om, at Spotify ville kaste sig ud i film.

»Jeg vil ikke udelukke det, for vi er et selskab, som ser på, hvad vi skal gøre, i et utroligt langt perspektiv. Men lige nu fokuserer vi på musik,« sagde topchef Daniel Ek dengang til nyhedstjenesten CNet.

Spotify opgav i januar 2015 at have 15 millioner betalende brugere og 60 millioner gratisbrugere. Selskabet er i gang med at rejse 400 millioner dollars, hvilket vil gøre det 8,4 milliarder dollars eller 55,3 milliarder kroner værd.

Har stadig underskud

Spotify blev startet i 2006 af Daniel Ek og Martin Lorentzon. Selskabet er - som Netflix og det tidligere dansk-svenske Skype - indregistreret i Luxembourg, hvor erhvervsskatteforholdene er lempeligere end i Danmark.

Spotify findes i dag i 58 lande men kører stadig med et kæmpe millionunderskud, som man har gjort siden begyndelsen. I 2013 - som er det senest offentliggjorte regnskab - stod der et minus på 57,8 millioner euro eller 430 millioner kroner nederst i regnskabet. Det er dog en tredjedel mindre end de 86,7 millioner euro, som underskuddet blev på i 2012.