Kæmpe mobilmesse flyttes til sommerferien

Mobile World Congress, som var det første, internationale kæmpearrangement, der blev aflyst på grund af coronavirussen, flyttes i 2021 fra februar til juni for at kunne gennemføres. Verdens største elektronikmesse i Las Vegas i januar bliver gennemført rent digitalt.

Mobile World Congress blev aflyst i Barcelona i februar i år og bliver nu rykket i 2021 til sommerferien. Fold sammen
Læs mere
Foto: NACHO DOCE/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens største mobilmesse vil blive udsat fire måneder på grund af coronakrisen og dermed flyttet fra februar til slutningen af juni.

Mobile World Congress holdes hvert år i slutningen af februar i den catalanske hovedstad Barcelona, men vil i 2021 blive flyttet til slutningen af juni for at gøre det sikrere at samle de normalt næsten 110.000 deltagende fagfolk, oplyser arrangøren, telebrancheorganisationen GSMA.

Første kæmpe aflysning

Mobile World Congress var det første meget store, internationale arrangement, der blev aflyst, da coronakrisen brød ud i februar. Det var første gang i messens 33-årige historie, at den ikke kunne gennemføres, og aflysningen skete med så kort varsel, at det ikke var muligt at gennemføre den digitalt i stedet.

Aflysningen fik enorm økonomisk betydning for Barcelona, hvor det årlige kæmpearrangement bidrager med en omsætning på over 3,4 milliarder kroner i de fire dage med optakt, som det normalt varer. Restauranter, taxiselskaber, offentlig transport, hoteller og anden overnatning nyder normalt godt af det store rykind.

Mobile World Congress har været arrangeret siden 1987 og har fra 2006 været holdt fast i Barcelona. I 2013 blev messen på grund af voksende pladsmangel flyttet fra den indre bys Fira de Montjuïc omkring den centrale Plaça d'Espanya til de Bella Center-lignende kæmpehaller Fira de Barcelona Gran Vía lidt længere ude mod forstæderne.

Fysisk messe men med færre ansigter

Mobile World Congress anno 2021 vil dog begrænse deltagerantallet.

»Det vil blive en fysisk messe. Det vil blive ansigt til ansigt. Men der vil være en større virtuel komponent. Et arrangement med flere end 110.000 er mindre interessant – at få de rette mennesker er mere interessant,« siger GSMAs svenske generaldirektør, Mats Granryd, til nyhedsbureauet Reuters om udsættelsen.

Mobilmessen samler normalt alt og alle fra den internationale televerden. Det er her, at alle selskabers topchefer deltager foruden et væld af underordnede, fagfolk, analytikere og journalister fra hele verden.

78 af de 100 største udstillere har allerede meldt sig til næste års mobilmesse, som GSMA har forpligtet sig til at holde i Barcelona frem til i alle tilfælde 2024.

Elektronikmesse i Las Vegas bliver rent digital

Verdens største forbrugerelektronikmesse, Consumer Electronics Show (CES), der hvert år i begyndelsen af januar holdes i Las Vegas i det sydvestlige USA, aflyste tidligere i september det kommende, fysiske arrangement i 2021.

CES, som er over 50 år gammelt, vil blive en rent digital begivenhed. Arrangøren, den amerikanske forbrugerelektronikorganisation Consumer Technology Association (CTA), har samtidig skubbet arrangementet en uge, så det først ligger 11.-14. januar. Samtidig lover CTA, at messen vender tilbage til Las Vegas i januar 2022.

Europas pendant til CES, messen IFA (Internationale Funkausstellung) i Berlin, blev i begyndelsen af september gennemført i en stærkt begrænset, fysisk udgave. Mod normalt 245.000 besøgende var IFA 3.-5. september begrænset til højst 1.000 deltagende om dagen og denne gang udelukkende fagfolk.

»Vi er meget få mennesker i nogle meget store rammer – vi er nærmest alene hjemme,« lød beskrivelsen fra Henrik Egede, der er administrerende direktør for APPLiA Danmark, brancheforeningen for producenter og importører af hvidevarer og elektriske husholdningsapparater.