Kæmpe handel i FLS-aktien

Investorerne flokkes om FLSmidth. Efter bare en times handel var der handlet dobbelt så mange aktier som på en normal børsdag.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.


Investorerne flokkes om FLSmidth, der fredag leverede et skuffende regnskab, en nedjustering og en effektiviseringsplan med nedlæggelsen af 1.100 stillinger.

Klokken 10 - efter en times handel - har 1.086.473 aktier skiftet hænder. Til sammenligning blev der handlet 704.107 FLS-aktier i løbet af hele torsdagen. I gennemsnit blev der handlet 533.271 millioner aktier om dagen i ugen op til regnskabsfremlæggelsen.

Forud for fredagens regnskab var 15 procent af aktierne i selskabet udlånt til investorer, der spekulerer i et fald, såkaldt shorting. Det gør den til den mest shortede danske aktie, og faktisk er hele 85 procent af de lånedisponible aktier udlånt.

»Dem der ligger og køber mest er Deutche Bank og ABG og Merril Lynch. Primært udlandet så der kunne godt være en smule short covering,« siger Janne Vincent Kjær, aktieanalytiker i Jyske Bank.

Den massive handel sendte aktien op med fem procent i den tidligste handel. Efter en time er den faldet tilbage i plus 2,9 procent, men aktien er stadig højdespringer i et ellers negativt C20 Cap-indeks.

FLSmidth annoncerede fredag morgen nedlæggelsen af 1.100 stillinger, trimning af problemdivisionen Material Handling og lukningen af 20 kontorer verden over særligt uden for Europa. I andet kvartal falder ordreindgangen 22 procent, mens driftsresultatet før af- og nedskrivninger er halveret i forhold til samme periode sidste år.

Forventningerne til hele året er nu en overskudsgrad mellem fire og fem procent i 2013 mod tidligere 8-10 procent. Omsætningen ventes at lande mellem 26 og 28 milliarder kroner mod tidligere 27-30 milliarder kroner.

Halvårsregnskabet er det andet, Thomas Schulz fremlægger som topchef i FLSmidth, men det første, hvor han selv har haft indflydelse på resultaterne. Omsætningen lander på 6,5 milliarder i andet kvartal, 14 procent højere end i andet kvartal 2012, men en lille smule under forventningen. Nettoresultatet på 143 millioner kroner er 103 millioner kroner dårligere end ventet og 80 millioner under resultatet i samme periode sidste år.

FLSmidth-aktien er den eneste medlem af C20 Cap som ligger i minus i 2013 og på trods af formiddagens stigningen er den fortsat i minus syv procent i forhold til årets start.