Kæmpe flyfusion på vej i Latinamerika

To af Sydamerikas største flyselskaber, Chiles LAN og Brasiliens TAM, har planer om at fusionere. Det vil skabe Latinamerikas største luftfartsselskab.

Foto: SERGIO MORAES
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De to sydamerikanske flyselskaber LAN fra Chile og TAM fra Brasilien overvejer at slå pjalterne sammen. Det siger de to selskaber, der er blandt Sydamerikas største. Fusionen vil i så fald skabe Latinamerikas største luftfartsselskab.

Nyheden sendte fredag TAMs aktier på himmelkurs med en stigning på 30 procent, mens LANs aktier gik i vejret med næsten otte procent.

Den nye koncern vil blive kaldt LATAM Airlines, men selskabernes logoer vil blive på flyene i hvert land, oplyser flyselskaberne i en pressemeddelelse.

LATAM Airlines vil få en fælles omsætning på mere end otte milliarder dollar (cirka 46,5 milliarder kroner), flyve passagerer til 115 destinationer i 23 lande, og havde en flyflåde på 241 fly samt 40.000 ansatte.

Selskaberne siger, at de håber, at fusionen vil kunne spare det nye LATAM for udgifter på 400 millioner dollar (2,3 milliarder kroner).

TAM er medlem af Star Alliance-samarbejdet, som SAS også er en del af, mens LAN er en del af gruppen Oneworld.

Fusionen skal nu godkendes af aktionærer samt landenes myndigheder.

/ritzau/AFP