Kæmpe fadæse: Musikalbums solgt for 2,50 kroner

Amazon lavede en fejl, og kunderne var jublende glade.

Priserne er tilbage i normalt leje hos Amazon efter en fadæse, hvor hele musikalbums blev solgt for blot 2,50 kroner. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En fadæse hos den store Internet-boghandel og -musikbutik Amazon har betydet, at man for blot 2,50 kroner kunne købe hele albums med verdens topkunstnere.

Ved en fejl blev priserne i fire timer sat ned, så et helt album med f.eks. Bruce Springsteen, James Morrison eller Calvin Harris kunne købes for 29 pence (2,50 kroner). I alt 30 albums var pludselig på ekstremt sommerudsalg.

En enkelt sang dyrere end et album

»Jeg sad bare og kikkede på CDer. Så fandt jeg sangen, som jeg ledte efter, og den kostede 69 pence (6 kroner), men hele albummet kostede 29 pence, så jeg klikkede bare på det og hentede det,« fortæller Dan fra Selby til britiske BBC.

Også andre købere var svært tilfredse med at kunne erhverve 10 albums for blot omkring 26 kroner.

Amazon har røde ører:

»Vi kan bekræfte, at der i går (onsdag, red.) var en prisfejl på et lille antal MP3-albums. Fejlen er blevet rettet. Trods vore største anstrengelser kan prisfejl ske, når der er millioner af varer tilgængelige på vort netsted,« hedder det i en udtalelse.

Ingen indflydelse på hitlisterne

Det har været diskuteret, om prisfejlen ville få indflydelse på hitlisterne over mest solgte musiknumre, men ifølge branchekendere blev der ikke solgt nok billige albums til, at det rykker rundt på de bedst sælgende kunstnere.