Kæmpe DONG-dom falder til august

DONG Energy må efter alt at dømme gå på børsen med et af danmarkshistoriens største søgsmål på bøgerne. Sø- og Handelsretten oplyser til Berlingske, at dommen i den såkaldte Elsam-sag først falder d. 30. august.

Adm. direktør i DONG Eneryg, Henrik Poulsen, må efter alt at dømme børsnotere selskabet med et af danmarkshistoriens største søgsmål på bøgerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kommende investorer i DONG Energy skal regne et enormt usikkerhedsmoment ind i aktieprisen, når energiselskabet går på børsen i løbet af sommeren.

Den såkaldte Elsam-sag, hvor DONG Energy i øjeblikket kæmper mod konkurrencemyndighedernes afgørelser i Sø- og Handelsretten, bliver nemlig først afgjort den 30. august, oplyser retten til Berlingske.

DONG har allerede offentliggjort, at man vil børsnoteres i løbet af sommeren 2016. Det vil efter Berlingskes oplysninger ske den 10. juni, så DONG må efter alt at dømme gå på børsen uden forløsning i Elsam-sagen.

Selv for et stort selskab som DONG, der omsætter for 70 mia. kr., er Elsam-sagen enorm. 1.200 sagsøgere mener, at Elsam (der blev fusioneret ind i DONG i 2006) i starten af årtusindet brugte sin ledende markedsposition til at manipulere elpriser. Dette har konkurrencemyndighederne giver sagsøgerne ret i ved tre instanser, men DONG har indklaget konkurrencemyndighederne for Sø- og Handelsretten, og det er denne sag, der falder dom i den 30. august.

Sideløbbende har de 1.200 sagsøgere rejst et erstatningskrav mod DONG på 4,4 mia. kr. Elsam-sagen har dog løbet så længe, at dette beløb i mellemtiden er vokset til 7,5 mia. kr. Den 30. august vil der ikke blive taget stilling til erstatningskravet, det skal der formentlig en voldgiftssag til, i det tilfælde at DONG igen taber Elsam-sagen.

Det er dog den brede forventning, at Elsam-sagen vil blive anket til Højesteret efterfølgende, og så vil der gå endnu længere, inden en endelig dom falder.

DONG har i sit regnskab afsat omkring en halv milliard til søgsmålet.