Kählervasen er alligevel ikke til salg

Der har før været kamp til stregen for at få den berygtede Kähler-vase. Men jubilæumsvasen solgte ikke ligeså godt i år, som forventet. Det førte til nedjustering og fik flere kapitalfonde til at trække sig fra købet af virksomheden, og nu dropper Kähler-ejeren Franttz Longhi salgsplanerne.

Kähler-vaser, tre i alt, bliver smadret i et event foran Magasin på Kongens Nytorv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Det skulle have været endnu en eventyrhistorie for keramikvirksomheden Kähler, der havde planer om at invadere udlandet med de runde, stribede vaser. Derfor gik Frantz Longhi på frierfødder for at finde en medejer med en stor pengepung og viden om det globale marked.

Men salgsplanerne af keramikvirksomheden Kâhler er nu droppet efter måneders jagt. Det skriver dagbladet Børsen.

For få år siden løb folk om kap og sov foran butikker for at få fat i en Kählervase, men det gør de ikke mere. I år måtte selskabet nedjustere sine forventninger, bl.a. fordi der ikke var kamp til stregen for at få jubilæumsvasen. Julelysene for den berømte vase var slukket hos danskerne. I 2015/16 havde Kähler-virksomheden regnet med et driftresultat på 80 mio. kroner, men det blev kun til 57 mio. kroner, og forventningerne til nuværende år blev skruet ned til mellem 25 og 35 mio. kroner.

Nedjusteringen og de manglende vaser over disken har derfor gjort det sværere at finde en køber til virksomheden. Og ifølge Børsen skulle flere kapitalfonde have været interesseret i at købe keramikvirksomheden, men de følehorn blev hurtigt trukket tilbage.

Urolige medarbejdere

Keramikvirksomheden stod på afgrundens rand, dengang arkitekten Frantz Longhi købte den tilbage i 2008 og vendte det til en solstråle historie. Men det internationale væksteventyr stopper her for nu med manglende køber.

Selv forklarer Kähler-ejeren Frantz Longhi, at salgsplanerne er droppet på grund af medarbejderne.

»Men sådan en proces skal man ikke køre i for lang tid, for det gjorde medarbejderne urolige og skaber usikkerhed for, hvad der skal ske i fremtiden,« siger han til Børsen.