Kähler satser på frasalg og udlandseventyr

Porcelænsikonet Kähler, hvis guldstribede vaser i de seneste år er blevet flået af hylderne hos de danske isenkræmmere, åbner op for at få en ny international samarbejdspartner ind i ejergruppen. Det skal skabe grobund for et et nyt udlandseventyr for virksomheden.

Pressefoto: Kähler Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ejeren af Kähler Design, den aarhusianske arkitekt Frantz Longhi er på udkig efter en ny samarbejdspartner, der kan bidrage til Kählers fortsatte vækstsucces i udlandet. Det skriver virksomheden i en pressemeddelse.

»Formålet vil være at få rådgivning og erfaring fra en internationalt orienteret sparringspartner, der kan være med til at sikre, at vi hos Kähler lykkes med vores store internationale ekspansionsplan,« lyder det fra Frantz Longhi.

Dermed står ejeren af det populære designfirma overfor at skulle frasælge en større del af virksomheden, men der vil ikke være tale om et fuldkomment ejerskifte, som det ellers tidligere har været fremme på bl.a. Finans.dk og Business.dk.

»Det er samtidigt vigtigt at understrege, at jeg selv under alle omstændigheder vil fortsætte som ejer af Kähler, ligesom Jesper Holst Schmidt vil fortsætte som adm. direktør. Vi glæder os begge til at fortsætte det spændende arbejde med at gøre Kähler endnu mere international og samtidig sikre fortsat vækst i de danske arbejdspladser i firmaet,« udtaler den nuværende ejer.

Som selvstændig virksomhed har Kähler levet en noget stormfuld tilværelse i de seneste otte år. I 2008 gik firmaet nemlig konkurs sammen med søstervirksomheden, Holmegaard. Det skete umiddelbart efter, at Steen Gude havde opkøbt biksen.

Siden Frantz Longghi overtog Kähler Design er det dog kun gået én vej for virksomheden. Det er lykkedes med at hæve bundlinjen fra 8 millioner kroner før skat i 2013 til 48 millioner kroner i det seneste regnskabsår, og virksomheden har i samme ombæring formået at trække overskrifter landet over i forbindelse med lanceringen af deres ekstremt efterspurgte jubilæumsvaser.