Kabinepersonalet kan risikere jobbet ved at fortsætte strejke

Arbejdsretten har pålagt kabinepersonalet hos SAS at genoptage arbejdet. Gør de ikke det, kan det få store konsekvenser, fortæller hovedorganisationen FTF.

Hvis kabinepersonalet i SAS ikke genoptager arbejdet, kan de blive idømt bøder eller i sidste ende miste jobbet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndag har Arbejdsretten påbudt SAS-medarbejderne at genoptage arbejdet senest 12.30.

Det bekræfter de ansattes fagforening, CAU, overfor Berlingske Nyhedsbureau. Ifølge hovedorganisationen FTF, der er paraplyorganisation for CAU, er det en skærpet bod, som retten er kommet frem til, hvilket betyder, at de ansatte nu skal gå i arbejde.

»Går de ikke i arbejde er de blevet idømt en skærpet bod individuelt, hvilket vil sige, de skal betale penge, hvis de fortsætter konflikten. Den yderste konsekvens kan være, at arbejdsgiveren betragter de ansatte som opsagte af deres stillinger, hvis de fortsætter med at strejke,« siger formand for FTF Bente Sorgenfrey.

SAS valgte at bringe sagen for Arbejdsretten, efter det henover weekenden ikke er lykkedes luftfartsselskabet at blive enige med kabinepersonalet om en aftale, der ville få de ansatte til at genoptage arbejdet.

CAU var mødt op i retten, og de skal nu overbringe afgørelsen til medarbejderne, der opholder sig til et fagligt møde på Hotel Hilton ved Københavns Lufthavnen. Medarbejderne skal herefter tage stilling til, om de vil følge rettens påbud.

SAS har måttet aflyse tæt på 150 fly-afgange, siden medarbejderne valgte at nedlægge arbejdet i fredags.

Stridspunktet er, hvorvidt de 137 ansatte, som SAS forflytter til det nyerhvervede datterselskab, Cimber, får deres overenskomst med.