Kabinepersonalet i SAS strejker

Kabinepersonalet i SAS har nedlagt arbejdet, da et medlemsmøde om Cimber-forhandlinger med SAS har udviklet sig til et fagligt møde, oplyser fagforeningen.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kabinepersonalet i SAS har nedlagt arbejdet.

Arbejdsnedlæggelsen kan betyde aflysninger på flere afgange.

De passagerer, som kan forvente at blive berørt af arbejdsnedlæggelsen, vil blive kontaktet per sms, siger pressechef i SAS Trine Kromann-Mikkelsen til DR.

Indtil videre er det fire afgange til Düsseldorf, Stavanger og Ålesund, der er aflyste.

Dele af kabinepersonalet nedlagde arbejdet efter et orienteringsmøde, hvor medarbejderne skulle orienteres om en kommende overflytning af kabinepersonale til datterselskabet Cimber. Mødet udviklede sig derefter til et fagligt møde. Det er endnu uvist, hvor længe arbejdsnedlæggelsen vil vare, oplyser kabinepersonalets fagforening, CAU.

Forhandlingerne om overflytningen af personale brød sammen onsdag aften.

Konflikten blev grundlagt, da SAS i december købte Cimber. Med købet af Cimber fulgte en overenskomst, som er billigere end den, SAS havde med sit eget kabinepersonale. SAS ønsker at flytte personale over på den billigere overenskomst for på den måde at spare lønkroner.

SAS og CAU har forsøgt at blive enige siden 22. januar, men forhandlingerne går så trægt, at CAUs medlemmer nu har valgt at nedlægge arbejdet.

Også tirsdag aften nedlagde kabinepersonalet arbejdet i frustration over situationen. Den arbejdsnedlæggelse varede i fem tider og tvang SAS til at aflyse flere afgange.