Kabinepersonale i SAS klar til lønnedgang

Kabinepersonalet i SAS er klar til at gå yderligere syv procent ned i løn for at redde deres arbejdsplads, viser en urafstemning. Formanden er ikke stolt.

Foto: Scanpix
På dagen hvor nye trafiktal med al tydelighed viser, at krisen kradser videre i det skandinaviske luftfartsselskab, rækker det danske kabinepersonale hånden ud og tilbyder at gå yderligere syv procent ned i løn for at redde deres arbejdsplads.

Det viser en netop afsluttet urafstemning blandt medlemmerne af CAU, som organiserer det danske kabinepersonale i SAS. Mere end 80 procent af medlemmerne har sagt ja til per 1. september at få høvlet syv procent af lønnen. Den eneste forudsætning er, at SAS ikke sætter udenlandsk personale ind på de ruter, som er i København.

Formand: Nødvendigt
Formand Verner Lundtoft Jensen erkender, at det kan vise sig at være skruen uden ende at acceptere en så stor lønnedgang.

"Det er ved gud heller ikke med stolthed, vi gør det. Når vi har afleveret de her syv procent, så er vi i alt gået 10,5 procent ned i løn. Men det er tilsyneladende vores medlemmers opfattelse, at det er det, som er nødvendigt at gøre for at sikre vores arbejdspladser," siger han til Ritzau.

Verner Lundtoft Jensen forventer allerede fredag at kunne indgå en aftale med SAS. Han pointerer, at det danske kabinepersonale er den eneste faggruppe i hele SAS-systemet, som er villige til at aflevere løn, så han mener ikke, at der er nogen baggrund for, at det kriseramte luftfartsselskab ikke skulle tage imod.

"Medlemmerne har ved deres klare tilkendegivelse vist imødekommenhed, ansvar og samarbejdsvilje. Nu må vi blot vente og håbe på, at SAS' ledelse og bestyrelse gør det samme," siger Verner Lundtoft Jensen./ritzau/