Kabinepersonale føler sig presset af SAS

Kabinepersonalets fagforening frygter medarbejderflugt fra SAS Danmark, efter at selskabet har afvist 200 medarbejderes ansøgning om deltid. SAS-direktør afviser.

Direktør i SAS Danmark, Susanne Larsen, afviser, at en ny krise mellem SAS og medarbejderne er under opsejling.

SAS Danmark må konstatere, at en stor del af kabinepersonalet er kede af, at de ikke får lov til at komme på deltid. Kabinepersonalets fagforening (CAU) giver udtryk for bekymring på foreningens hjemmeside, hvor det forklares, at omkring 200 medarbejdere i disse dage får et afslag på deres ønske om at gå på deltid.

"CAU frygter, at beslutningen vil give bagslag via, at en del kolleger, som ikke magter at få deres hverdag til at hænge sammen, nu må vælge at sige op. Vi har alle vidst, at behovet for deltid og orlov var der, og vi har alle vidst, at den eneste måde at løse det på var at ansætte flere," skriver CAU's bestyrelse blandt andet.

Hos SAS Danmark har administrerende direktør Susanne Larsen noteret sig kritikken.

"Der har aldrig været så mange på deltid i SAS Danmark, som der er nu. Men jeg kan da godt genkende, at der er mange, der gerne vil det. Det er da rigtigt, at hvis der er 200, der har fået afslag, så er der 200, der er blevet skuffet. Vi har en aftale om 30 procent, og vi har 32,8 procent på deltid, så vi mener, at vi opfylder aftalen," siger Susanne Larsen.

Hun frygter ikke for fornyet uro a la den, der i begyndelsen af 2007 førte til et strejkende kabinepersonale.

"Jeg kan ikke forestille mig, at det her giver anledning til fornyet uro, men jeg vil jo ikke værdisætte alvoren af det. Det er ærgerligt at skulle kommentere på deres hjemmeside. Jeg synes jo, at det skal holdes mellem CAU og os, og vi har en god dialog," siger Susanne Larsen til Ritzau.

I forbindelse med forårets strejke lancerede topledelsen i SAS, at dele af flyruterne vil blive flyttet til Stockholm og Oslo, men der er ingen sammenhæng mellem det og striden om deltid, understreger hun.

"Nej, ikke det fjerneste. Det har intet med det at gøre," siger Susanne Larsen.

Før sommerferien gav SAS Danmarks direktør udtryk for, at planen om flytningen stadig står ved magt, men det er endnu ikke iværksat. Hvilke konsekvenser, der bliver draget, vil først stå klart i udløbet af oktober, når alle SAS-selskaberne har fået indarbejdet den lancerede strategiplan frem mod 2011, hvilket ventes i løbet af oktober.

"Alle er startet i dag. Først når implementeringsplanen er klar, fortæller vi om det," siger Susanne Larsen.

/ritzau/