Kabelgigant tror på kæmpe pengetilskud

Sveriges største børsnotering i 14 år kan blive en realitet tirsdag, når landets største kabel-TV-selskab skal have nye investorer.

Sveriges største kabel-TV-selskab, Com Hem, børsnoteres tirsdag og håber at ligge lunt hos investorerne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sveriges største kabel-TV-selskab satser på at lande i den høje ende, når den største børsnotering i landet siden telegiganten Telia i 2000 tirsdag i denne uge ventes rullet igennem.

Com Hem forventer at kunne rejse 5,67 milliarder svenske kroner ved børsnoteringen. Indtil for nylig var forventningen at nå 44-62 kroner pr. aktie, nu har man lagt sig fast på at nå 55-60 kroner, siger kilder til nyhedsbureauet Reuters. Det vidner om, at selskabet forventer stærk interesse blandt investorerne, når handelen begynder 17. juni på børsen i Stockholm.

Lykkes det at nå de høje beløb, vil Com Hem være 11,2-11,7 milliarder svenske kroner værd.

Fire ejere på ti år

Com Hem, som har 1,8 millioner svenske husstande som kunder og beskæftiger 950 ansatte, omsatte i 2013 for 4,4 milliarder svenske kroner og præsterede et driftsresultat på 2,2 milliarder kroner.

Kabel-TV-selskabet blev i 2011 købt for 17 milliarder svenske kroner af kapitalfonden BC Partners, som var med i opløbet om at købe danske TDC i 2006 men dengang tabte til de fem britisk-amerikanske kapitalfonde, som gennem det fælles selskab Nordic Telephone Company (NTC) overtog TDC. Den sidste af de fem, KKR, solgte ud i september 2013.

Com Hem har haft fire forskellige ejere på ti år og er i svenske medier omtalt som en »vandrepokal«.