Kåre Schultz stopper nu: Lundbecks finansdirektør overtager midlertidigt topposten

Indtil en ny administrerende direktør er fundet for Lundbeck, skal finansdirektør Götzsche passe butikken.

Anders Götzsche overtager midlertidigt posten som topchef i Lundbeck, mens firmaet leder internationalt efter en ny til posten. Scanpix/Søren Bidstrup Fold sammen
Læs mere

København. Lundbecks finansdirektør, Anders Götzsche, bliver konstitueret administrerende direktør i Lundbeck, indtil der er fundet en ny til at overtage jobbet fra Kåre Schultz.

Det oplyser den danske medicinalvirksomhed i en pressemeddelelse.

Virksomheden skriver at den nu vil søge internationalt efter en ny administrerende direktør.

- Jeg er meget glad for, at Anders Götzsche har påtaget sig ansvaret som fungerende administrerende direktør i perioden frem til, at en ny permanent administrerende direktør kan starte.

- Det giver bestyrelsen den fornødne tid til at gennemføre en grundig global søgning og ansættelsesproces, siger Lars Rasmussen, bestyrelsesformand for Lundbeck, i en skriftlig kommentar.

Kåre Schultz meddelte 11. september, at han forlader posten som administrerende direktør for selskabet. Han har takket ja til en topstilling hos den israelske medicinalvirksomhed Teva.

Anders Götzsche overtager stillingen onsdag, og Kåre Schultz får dermed sidste arbejdsdag i Lundbeck tirsdag.

Ud over den nye mand på topposten vil Lundbecks nuværende chef for Nordamerika, Peter Anastasiou, komme ind i koncernledelsen. Han har samtidig ansvar for kommercielle aktiviteter i Nordamerika.

Desuden vil Jacob Tolstrup, som allerede er en del af Lundbecks øverste ledelse, blandt andet få ansvar for kommercielle aktiviteter i Europa, internationale markeder og global marketing.

- Den nye kommercielle ledelsesstruktur betyder, at vi nu får ledelsen af det vigtige nordamerikanske marked med i koncerndirektionen og dermed kan allokere de maksimale ledelsesressourcer til det, siger Lars Rasmussen.

Kåre Schultz har siddet i jobbet som topchef siden 2015. Han fortalte i september, at han fik et tilbud fra Teva, som han ikke kunne sige nej til.

- De laver medicin til flere mennesker hver dag end nogen andre. Og så er det et firma, som har store strategiske udfordringer, og det synes jeg bare, er superspændende, sagde han.

/ritzau/