Kåre Schultz skal lægge arm med Novo hos sin næste arbejdsgiver

Med sit kommende skifte til Teva Pharmaceuticals kommer Kåre Schultz også til at skulle forsvare det israelske kopiselskab over for en af sine tidligere arbejdsgivere i form af danske Novo Nordisk.

Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Det hænger sammen med, at Novo Nordisk i foråret ved en amerikansk domstol lagde sag an mod Teva Pharmaceuticals for at krænke fem patenter på Novos storsælgende GLP-1-middel Victoza.

Det fulgte, efter at Teva i starten af året indsendte en registreringsansøgning for en efterligning af Victoza - også kaldet Liraglutid - til de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Der er tale om fem ud af ni patenter for Victoza, som løber af patenter fra 2021 og frem til 2032. Novos resterende fire patenter på Victoza, der udløber fra august 2017 til januar 2019, udfordres ikke af det israelske selskab.

Victoza er Novos bedst sælgende produkt med en omsætning i 2016 på 20 mia. kr. ud af en samlet omsætning på 111,8 mia. kr. Ud af de 20 mia. kr. kom mere end halvdelen alene fra det amerikanske marked.

Mandag morgen kom det frem, at Kåre Schultz på et fortsat ukendt tidspunkt indtræder som ny administrerende direktør hos Teva Pharmaceuticals, efter at han i mindre end to et halvt år har været topchef hos den danske medicinalvirksomhed Lundbeck.

Før Lundbeck-tiden var Kåre Schultz fra 1989 og frem til 2015 ansat i Novo Nordisk i forskellige roller. Han forlod diabetesproducenten efter en organisationsændring, hvor han stod til at miste en række ansvarsområder.

/ritzau/FINANS