Kåre Schultz mister løjtnant

Finansdirektøren i israelske Teva stopper og forlader dermed sin danske topchef Kåre Schultz.

Kåre Schultz mister sin næstkommanderende i israelske Teva. Fold sammen
Læs mere
Foto: AMIR COHEN

Den israelske kopikoncern Teva mister sin finansdirektør Michael McClellan og dermed står selskabets danske topchef Kåre Schultz uden næstkommanderende. Amerikanske McClellan stopper fordi han ønsker at komme tættere på sin familie.

Kåre Schultz beklager beslutningen.

»Mike har spillet en central rolle i at udleve vores omstruktureringsplan, der skal sænke omkostningerne og forbedrer forretningen,« udtaler Kåre Schultz i en meddelelse.

Teva er nu begyndt processen med at finde en ny finansdirektør. Indtil videre vil McClellan forsætte, til regnskabet for tredje kvartal bliver fremlagt. McClellan blev finansdirektør i november 2017 samtidig med, at Kåre Schultz begyndte som topchef for den israelske virksomhed.

Udmeldningen kommer samme dag, som Teva har fremlagt regnskab for andet kvartal. Det viste, at indtjeningen lige netop nåede over det, analytikerne havde forventet på forhånd. Samtidig fastholder virksomheden forventningerne til 2019.

Kåre Schultz kom til Teva efter han havde haft stor succes i Novo Nordisk og Lundbeck. Her blev han kendt som manden, der med en direkte og til tider kontant ledelsesstil var garant for, at ord blev til omsat til handling.

I Teva har Kåre Schlutz indtil videre kunnet se, at aktiemarkedet er bekymret for Teva og har sendt aktiekursen ned. Selskabet kæmper blandt andet med gigantiske amerikanske advokatslagsmål, der kan været ved at trække tæppet væk under Shultz plan om at skabe et langt mere effektivt drevet Teva.