Kåre Schultz er brandvarm: Lundbeck opjusterer - igen

Medicinalselskabet Lundbeck har fut under kedlerne med Kåre Schultz ved roret. For anden gang i år kan Lundbeck onsdag morgen opjustere sine forventninger til 2016. Siden Schultz blev udnævnt til topchef sidste forår, er Lundbecks aktiekurs blevet mere end fordoblet.

Kåre Schutlz har fået sat strøm til Lundbecks aktie, siden han blev udnævnt til ny topchef i maj 2015. Fold sammen
Læs mere

Lundbeck og Kåre Schultz kan onsdag morgen atter forkæle sine aktionærer med et sæt nyheder, der giver selskabets aktie et nyt skub opad. For anden gang i år kan selskabet nemlig opjustere sine forventninger til 2016, da farten i Valby-selskabet endnu gang viser sig at være bedre, end markedet havde forventet.

Lundbeck solgte i årets andet kvartal for knap 3,8 mia. kr., hvilket overgår den prognose, som de fleste analytikere havde udsendt. Derfor kan medicinalselskabet altså opjustere igen. Det er især selskabets nøgleprodukter, som fortsat viser høj vækst og sælger for hele 2,9 mia. kr. i årets første halve år, hvilket er dobbelt så meget som den tilsvarende periode af 2015.

»Vi er meget tilfredse med udviklingen i første halvår, hvor vi har opnået en markant forbedring af vores indtjening samt en fremgang i omsætningen. Vores forretning går så godt, at vi igen kan opjustere forventningerne til resultaterne for hele året. Vi forventer nu en omsætning på 14,6-15,0 mia. kr. og et driftsoverskud på 1,5-1,7 mia. kr.,« siger Lundbeck-topchef Kåre Schultz i en kommentar til regnskabet.

Kåre Schultz lancerede i august 2015 et spareprogram, der betyder, at Lundbeck skal barbere tre milliarder kroner af sine omkostninger med fuld effekt i 2017. Meldingen onsdag morgen er, at spareinitiativerne bare kører derudaf.

Lundbeck skriver helt konkret i sit regnskab, at spareprogrammet har barberet omkring 10 pct. af selskabets omkostninger.

»Sideløbende med salgsvæksten har vi formået at bringe vores omkostninger markant ned i forhold til første halvår 2015, og det er afgørende for den stærkt forbedrede profitabilitet med en EBIT-margin på 12,7 pct. i forhold til den negative margin på 67,6 pct. i samme periode sidste år. Vi har således skabt et godt udgangspunkt for at nå vores langsigtede mål om en EBIT-margin på 25 pct.,« siger Kåre Schultz.

Kåre Schultz' fire første regnskaber i Lundbeck har alle ført store stigninger til selskabets aktie med sig. Den tendens gentager sig onsdag, hvor Lundbeck-aktien stiger med omkring 3,5 pct. efter en halv times handel.