Kåre Schultz beholder sit Novo-guld

Den nyudnævnte Lundbeck-direktør Kåre Schultz får lov til at beholde sin fratrædelsesordning på over 40 mio. kr. fra Novo Nordisk, som han fik tildelt så sent som i sidste uge, da han selv sagde op.

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kåre Schultz smækkede torsdag i sidste uge med døren, da det stod klart, at hans drøm om at blive topchef i Novo Nordisk brast. Med beslutningen om at gå indkasserede Schultz på den gode side af 40 mio. kr. i fratrædelsesgodtgørelse.

At Schultz nu under en uge senere kan glæde sig over et topjob hos Lundbeck, får ingen betydning for det gyldne håndtryk, som han modtog i Novo Nordisk. Schultz havde også en konkurrenceklausul med ud af døren hos Novo, men den er ikke aktuel i forbindelse med hans jobskifte, siger Lundbecks bestyrelsesformand.

»Nej, det har det ikke. Lundbeck er jo ikke en konkurrent til Novo Nordisk. Vi bevæger os inden for to helt forskellige områder,« siger Håkon Björklund, der oplyser, at Lundbeck har været i dialog med Kåre Schultz et godt stykke tid inden i torsdags, hvor Kåre Schultz stoppede hos Novo Nordisk.

Lundbeck laver lægemidler til behandling af sygdomme i hjernen, som f.eks. depression, Alzheimers og epilepsi. Novo Nordisk laver lægemidler til behandling af diabetes og hæmofili.