Kåre Schultz afvist af vaccinegiganter: »Vi var villige til at hjælpe, men det har ikke resulteret i nogen aftaler«

Den israelske medicinalkoncern Teva Pharmaceuticals, der har danske Kåre Schultz som topchef, har tilbudt sine produktionsfaciliteter til de store vaccineproducenter, men det har ikke ført til nogen aftaler, fortæller topchefen i et interview med Financial Times.

Topchef i Teva Pharmaceutical, danske Kåre Schultz. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: AMIR COHEN/Reuters/Ritzau Scanpix

Den danske topchef Kåre Schultz, der står i spidsen for den israelske medicinalkoncern Teva Pharmaceuticals, fortalte onsdag til Børsen, at det var meningsløst at etablere end dansk vaccinefabrik.

I samme ombæring slog den markante topchef fast, at Teva Pharmaceuticals, der er verdens største medicinalproducent specialiseret i kopimedicin, ikke har nogen aktuelle planer om at indgå samarbejder om vaccineproduktion – hverken med den danske regering eller de store producenter.

Men ifølge Financial Times kan det meget vel skyldes, at Kåre Schultz og Teva har fået den kolde skulder af vaccinegiganterne. Den amerikanske avis skriver nemlig, at Tevas tilbud om at hjælpe med produktionen af coronavaccinerne er blevet afvist.

»Vi har gjort det klart, at vi var villige til at hjælpe, men det har ikke resulteret i nogen aftaler,« har Kåre Schultz sagt til avisen, og samtidig tilføjet, at vaccineproducenterne har »fundet kapacitet andre steder, som kan opfylde deres behov«.

Og selvom Teva fortsat er i dialog medmindre vaccineproducenter, så har topchefen tilkendegivet, at han ikke er særlig optimistisk om, at det vil føre til endelige aftaler.

»Chancen for en signifikant aftale er dramatisk reduceret, fordi de store vaccineproducenter allerede er i markedet med godkendte vacciner, og de diskussioner har ikke ført til nogen aftaler,« siger Kåre Schultz til Financial Times, og fastslår samtidig, at vaccineproducenterne har valgt enten satse på de store kontraktproducenter eller med medicinalvirksomheder, som de har samarbejdet med før.

Kåre Schultz og Teva var tilbage i marts, da statsminister Mette Frederiksen (S) rejste til Israel, tiltænkt en nøglerolle, skriver Børsen. Men indtil videre ser det ikke ud til, at et samarbejde med den danske regering nærmer sig.

»Lige nu forventer vi ikke at opstarte produktion af nogen af de vacciner, der er kendt i øjeblikket. Vi er stadigvæk positivt indstillet, hvis der er nogen, der har behov for kapacitet, men der er ikke kommet noget ud af de diskussioner, vi har haft med de tre-fire store nuværende vaccineproducenter,« siger Schultz til Børsen.