Kåre-effekten fortsætter: Lundbeck opjusterer sine forventninger

Medicinalselskabet Lundbeck opjusterer onsdag morgen sine forventninger til 2016 efter et første kvartal, hvor selskabet overgår sig selv over hele linjen.

Lundbecks nye topchef, Kåre Schultz, præsenterer onsdag morrgen sit fjerde regnskab som direktør i medicinaIkoncernen. Han har tidligere været top-direktør i Novo i mange år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Medicinalselskabet Lundbeck leverer gode nyheder til sine aktionærer onsdag morgen. Selskabet har fået en forrygende start på 2016, hvor resultaterne over hele linjen er bedre, end markedet havde forventet.

Lundbeck solgte i første kvartal for 3,8 mia. kr. mod 3,6 mia. kr. i den tilsvarende periode af 2015. På bundlinjen landede Lundbeck 186 mio. kr. mod et underskud på 81 mio. kr. i 2015.

»Vi har fået en rigtig god start på året med en salgsvækst på 6 pct. i forhold til første kvartal 2015. Salgsudviklingen er bedre end ventet, og derfor kan vi allerede nu opjustere vores forventninger til de finansielle resultater for hele året. Således venter vi nu en omsætning på 14,2-14,6 mia. kr. og et driftsoverskud på 1,3-1,5 mia. kr.,« siger Lundbecks topchef, Kåre Schultz, i en kommentar til regnskabet.

Kåre Schultz lancerede i august 2015 et spareprogram, der betyder, at Lundbeck skal barbere tre milliarder kroner af sine omkostninger med fuld effekt i 2017. Meldingen onsdag morgen er, at spareinitiativerne skrider hurtigere frem end ventet.

»Vores restrukturering går også rigtig godt med en forbedring af driftsindtjeningen på en halv mia. kr. og nedbringelse af omkostningerne med 9 pct. i forhold til første kvartal 2015. Vi er på relativt kort tid nået langt i arbejdet med at øge Lundbecks profitabilitet og har derfor et godt udgangspunkt for at nå vores langsigtede finansielle mål,« siger Kåre Schultz.

Kåre Schultz' tre første regnskaber i Lundbeck har alle ført massive stigninger til Lundbeck-aktien med sig. Den tendens gentager sig onsdag, hvor selskabets aktie stiger med 8 pct. ved markedets åbning.

Lundbecks aktie er steget med over 95 pct., siden Kåre Schultz blev udnævnt til topchef i Valby-selskabet i maj sidste år.