Jyske storbanker spænder ben for nordjysk bankovertagelse

Topcheferne fra Sydbank og Jyske Bank blander sig nu gennem IT-fællesskabet Bankdata i Spar Nords ønske om at overtage Nørresundby Bank.

Anders Dam og Karen Frøsig blander sig nu i nordjysk bankkrig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jyske Banks direktør, Anders Dam, og Sydbanks administrerende direktør, Karen Frøsig, sætter via IT-fællesskabet Bankdata en kæp i hjulet på Spar Nord overtagelsesforsøg af Nørresundby Bank.

Det skriver Børsen.

Karen Frøsig og Anders Dam er formand og næstformand i Bankdata, hvor de har indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling på mandag, hvor vedtægterne skal ændres.

Forslaget til vedtægtsændringen lyder på, at Nørresundby Bank ikke kan være medlem af Bankdata, hvis Spar Nord overtager banken.

Spar Nord er nemlig ikke medlem af Bankdata, som Nørresundby Bank, Jyske Bank og Sydbank blandet andet er, og vedtægtsændringen vil gøre det dyrere for Spar Nord at overtage Nørresundby Bank. For hvis man ikke er medlem, betaler man væsentligt mere for de ydelser, Bankdata leverer.

"Det er ikke noget, som vi har hørt før. Men hvis det er rigtigt, det du siger, så er det da svært ikke at få den tanke, at der må være en sammenhæng mellem det og vores bud på Nørresundby Bank. Og så kommer det jo unægteligt til at minde om drilleri eller sågar mild chikane," siger IR-direktør i Spar Nord, Ole Madsen, til Børsen.