Jyske sparekasser indgår giftermål

Det finansielle Danmark får en spiller mindre, når Hunstrup-Østerild Sparekasse til august bliver en del af Sparekassen Thy.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den lille Hunstrup-Østerild Sparekasse i Thy opgiver selvstændigheden og fusionerer med den større  Sparekassen Thy med hovedsæde i Thisted.

"Sparekassen Thy har en række specialfunktioner, som rådgiverne og kunderne i Østerild kan gøre brug af, eksempelvis inden for investering, bolig og pensionsområderne. En række administrative opgaver vil ligeledes falde bort i Østerild og blive løst af stabsfunktionerne i Thisted," skriver de to sparekasser i en fælles meddelelse.

Motivationen for direktør i Hunstrup-Østerild Sparekasse, Søren Iversen, er at lette administrationsbyrden og få mere tid til kunderne, men samtidig kunne bevare tilknytningen til lokalområdet. 

"Vi kender jo samtidig Sparekassen Thy som en god samarbejdspartner. Blandt andet har vi fælles sponsoraftaler med flere foreninger i lokalområdet," siger Søren Iversen i meddelelsen.

I Sparekassen Thy er direktør Ivan Christiansen glad for at kunne indlemme Danmarks 16. mindste pengeinstitut i sin forretning.

"Vi ser Hunstrup-Østerild Sparekasse som et attraktivt pengeinstitut, som vi meget gerne vil have med i Sparekassen Thy. Afdelingen i Østerild passer meget fint ind i vores nuværende afdelingsnet, idet de nærmeste ligger i Frøstrup, Hanstholm og Thisted," siger Ivan Christiansen.

Fusionen er betinget af godkendelse fra finanstilsynet samt de to bankers repræsentantskaber, som får den forelagt i august. Ved fusionen overføres kunder og garanter i Hunstrup-Østerild Sparekasse til Sparekassen Thy på samme vilkår som pengeinstituttets eksisterende kunder.