Jyske: Flot ordreslutspurt i Vestas giver god dækning i 2019

Også Jyske Bank var overrasket over den stærke slutspurt på 2018, som vindmølleproducenten Vestas præsterede med et hav af ordrer.

Også Jyske Bank var overrasket over den stærke slutspurt på 2018, som vindmølleproducenten Vestas præsterede med et hav af ordrer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det sikrede rekord for både fjerde kvartal og hele året som helhed - allerede inden de uannoncerede ordrer for fjerde kvartal, der først offentliggøres i årsregnskabet i februar, er kendte.

Og det får banken fra Silkeborg til at løfte sine estimater for Vestas og giver løfter om et godt aktivitetsniveau i år også.

»Det lover godt for aktivitetsniveauet i 2019, hvor der er lagt op til et travlt år for Vestas med udsigt til en stigning i antallet af overleverede MW på 20 pct. Dette burde - alt andet lige - være med til at understøtte indtjeningsevnen i 2019 på trods af stigende input-priser og prispres i markedet,« skriver Janne Vincent Kjær, der er analytiker hos Jyske Bank, i en analyse.

Her hæver hun samtidig kursmålet for Vestas med en tyver til 550 kr., mens den positive anbefaling "køb" fastholdes.

Med en stribe ordrer på sidste års sidste dag nåede Vestas op på samlede ordrer på 12.889 MW. Dermed er rekorden fra 2017 allerede overgået med længder inden de uannoncerede ordrer, og det har fået flere analytikere til at hæve ordreestimatet, hvilket også er tilfældet hos Jyske Bank.

Her hæver Janne Vincent Kjær sit estimat til samlet 13,4 gigawatt (GW), hvilket altså svarer til godt 500 megawatt (MW) i uannoncerede ordrer. Hos Sydbank har analysechef Jacob Pedersen hævet sit estimat til 13,6 GW - svarende til uannoncerede ordrer på omtrent 700 MW i fjerde kvartal.

LANGT BEDRE DÆKNING END TIDLIGERE

Og med de mange ordrer har Vestas allerede skemalagt en stor del af arbejdsdagene i år, hvilket bør give større sikkerhed i forhold til de forventninger, der skal præsenteres i årsregnskabet, påpeger Janne Vincent Kjær.

Hun venter, at Vestas samlet set vil levere vindmøller med en kapacitet på 12,2 GW i 2019.

»Ifølge vores gennemgang af de ordrer, Vestas har annonceret, har Vestas sikret 8,3 GW til levering i 2019. Det svarer til 68 pct. af vores helårsestimat, hvilket er markant højere end gennemsnittet de sidste fem år (cirka 61 pct.),« skriver analytikeren.

»Vestas har således allerede på nuværende tidspunkt en god dækning for 2019, hvilket burde gøre selskabet mere komfortabelt i forhold til at udstikke forventninger til 2019,« uddyber hun.

Netop forventningerne bliver et vigtigt parameter for Vestas-aktien på kort sigt, idet der er bekymringer om stigende stålpriser og prispres i sektoren.

Derfor vil særligt forventningerne til indtjeningen i 2019 være interessante, vurderer Janne Vincent Kjær.

Vestas-aktien falder fredag morgen med 0,3 pct. til 493 kr. Dermed indikerer Jyske Banks kursmål et potentiale på 11,6 pct.

/ritzau/FINANS