Jyske Banks salg af aktier i Nordjyske Bank trækker ud

Fem måneder efter at Jyske Bank satte et til salg-skilt på bankens aktier i Nordjyske Bank, er posten til 800 mio. kr. stadig ikke solgt. Jyske Banks topchef, Anders Dam, har ingen kommentarer til processen. Det skriver Børsen.

Fem måneder efter at Jyske Bank satte et til salg-skilt på bankens aktier i Nordjyske Bank, er posten til 800 mio. kr. stadig ikke solgt. Jyske Banks topchef, Anders Dam, har ingen kommentarer til processen. Det skriver Børsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Hos Nordnet har investeringsøkonom Per Hansen følgende forklaring på, hvorfor posten, der med en aktiekurs på 120 kr. har en værdi på godt 800 mio kr., fortsat ikke har fundet et nyt hjem.

»Det kan meget vel skyldes, at køber og sælger fortsat står prismæssigt for langt fra hinanden,« siger Per Hansen, der har tre scenarier for, hvad der kan ske med Jyske Banks aktiepost i Nørresundby-banken, til Børsen.

Første mulige udfald er, at en gruppe af investorer, blandt andet Nordjyske Bank selv, køber. Per Hansen mener, at en salgspris må vurderes i størrelsesordenen 135 til 140 kr. Scenarie to er ingen handel.

»Hvis de seneste kvartalers forbedring i landbrugsnedskrivninger fortsætter i Nordjyske, kan 2018 byde på meget lave eller slet ingen tabsreservationer. Det vil betyde, at Nordjyske Bank vil kunne forrente egenkapitalen med 12 pct. eller så, hvilket er bedre end Jyske Banks egen omkring 10 pct.,« siger Per Hansen til Børsen.

For 2017 forventer Nordjyske Bank en basisindtjening mellem 340 og 375 mio. kr., mens nedskrivningerne forventes at blive på 75 mio. kr. Hvis der ingen købere er, og Jyske bank forventer, at Nordjyske Bank står overfor en række gode år, kan de komme med et indløsningstilbud, skriver avisen.

/ritzau/FINANS