Jyske Banks nye lån går som varmt brød

Jyske Bank oplever stor succes med sit nye lån med renteloft, men den lave rente koster også på bankens bundlinje.

Jyske Bank oplever stor succes med sit nye lån med renteloft, men den lave rente koster også på bankens bundlinje, skriver Børsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jyske Bank oplever stor succes med sit nye lån med renteloft, men den lave rente koster også på bankens bundlinje, skriver Børsen.

Lånet er indrettet med loft, så basisrenten ikke kan overstige 1,5 pct. frem til 2021 og 2 pct. frem til 2024.

Det er Silkeborg-bankens alternativ til et realkreditlån og har siden lanceringen i juni stået for en tredjedel af udlån i perioden, eller godt 1,5 mia. kr. på to måneder.

Jyske Bank trådte efter sin fusion med BRFkredit ud af Totalkredit-samarbejdet og har siden da arbejdet ihærdigt på at trække sine kunder med Totalkredit-lån hjem.

»Min opfattelse er, at de har været dygtige til at få deres egne kunder flyttet fra Totalkredit til Jyske Banks eget produkt. Prisen har så været, at Jyske Banks bankudlån og nettorenter er mere under pres end i andre banker. Det sidste har skuffet markedet markant,« siger SEB's bankanalytiker, Per Grønborg, til Børsen.

Per Grønborg vurderer dog videre, at Jyske Bank sagtens kan slå forventningerne til nye udlån og nå at sælge for over 80 mia. kr. værd af boliglån i år.

Jyske Bank offentliggør sit regnskab for første halvår torsdag 18. august.